Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Inloopmiddag poli Urologie

Op vrijdag 19 september, de Europese Dag van de Prostaat, is er een inloopmiddag op de poli Urologie in het nieuwe Meander Medisch Centrum. Belangstellenden en patiënten zijn tussen 13.00 en 15.00 uur welkom in het Prostaatcentrum Midden-Nederland. Er is alle gelegenheid met gespecialiseerde artsen en medewerkers te spreken en bezoekers kunnen de ruimtes en apparatuur bekijken.

 

Het centrum is gevestigd in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Er is een informatief programma samengesteld, met onder meer een rondleiding over de poli urologie. De urologen geven uitleg over prostaatklachten en de behandeling van prostaatkanker. Er is een film te zien over opereren met de Da Vinci operatierobot, waar in Meander Medisch Centrum veel ervaring mee is. Ook over andere urologische aandoeningen is er informatie beschikbaar en zijn er demonstraties. Zo kunnen bezoekers zelf de cystoscoop bedienen, een instrument om in de blaas te kijken. Op het gebied van urologisch onderzoek is er veel mogelijk in Meander. Ondermeer de MRI wordt vaak ingezet bij prostaat- of andere urologische klachten. Speciaal op deze inloopmiddag kan onder begeleiding een kijkje worden genomen bij de MRI-scanner.


Prostaatcentrum

Op 1 maart 2013 is het Prostaatcentrum Midden-Nederland van start gegaan. Meander Medisch Centrum bundelt hierin de zorg rond prostaatkanker. Alle deskundigheid en faciliteiten zijn voorhanden om prostaatkanker effectief te onderzoeken en te behandelen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de nieuwste Da Vinci-operatierobot. Dit vermindert het risico op lichamelijke beperkingen na de operatie, zoals erectiestoornissen of urine-incontinentie. Een aantal urologen heeft zich gespecialiseerd in het opereren van prostaatkanker met behulp van de robot. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met het UMC Utrecht in het kader van Brachytherapie. Meer informatie op www.prostaatcentrummiddennederland.nl.

Informatie inloopmiddag

Poli Urologie Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort. Locatie: Oranjerie 1, dicht bij de Hoofdingang (Informatiebalie). Tijd: tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

 

 

Informatie bijgewerkt: 8 September 2014