Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

14 november informatiemarkt diabetes in Meander

Wie meer wil weten over diabetes of de bloedglucose wil laten testen is op maandag 14 november (Wereld Diabetes Dag) welkom op de informatiemarkt bij Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Zowel diabetespatiënten en belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

In het kader van Wereld Diabetes Dag zijn diabetesverpleegkundigen en diëtisten van het ziekenhuis aanwezig met een informatiestand. Bezoekers krijgen informatie over diabetes, behandelmogelijkheden en hulpmiddelen. Ook kan bloedglucose worden getest voor en na inspanning. Hiervoor kunnen bezoekers een inspanningstest doen op een hometrainer. De patiëntenvereniging Diabetes Vereniging Nederland is aanwezig, evenals een pedicure. Bij mensen met diabetes luistert voetverzorging erg nauw. Een klein wondje aan de voet of tenen kan ernstige klachten geven vanwege de diabetes.

 

Wereld Diabetes Dag vindt elk jaar plaats op 14 november. Doel van de Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes die wereldwijd epidemische vormen aanneemt onder volwassenen maar ook onder kinderen. “In Nederland zijn er één miljoen mensen met diabetes. Het is een ziekte die steeds meer voorkomt, ook op jongere leeftijd,” aldus internist dr. Lioe-Ting Dijkhorst-Oei van Meander Medisch Centrum.

 

Informatiemarkt Wereld Diabetes Dag in Meander (vrije inloop)
Datum: maandag 14 november 2016
Tijd: 10.00 -  15.00 uur

 Informatie bijgewerkt: 31 October 2016