Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Informatieavond over orgaan- en weefseldonatie in Meander

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 15 oktober de informatieavond ‘Doneren; zo zit het’ . De avond is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de procedures en levensbeschouwelijke gedachten rondom donatie en transplantatie van organen en weefsels. Orgaan- en weefseldonatie staat landelijk in de aandacht tijdens de Donorweek van 12 t/m 18 oktober.

 

Donororganen en –weefsels zijn nodig om ernstig zieke mensen te helpen. De wachtlijst voor een transplantatie is nog steeds erg lang. Ruim drie miljoen mensen in Nederland hebben al laten vastleggen dat ze donor willen zijn. Dat is niet voldoende. Een belangrijk doel van de donorweek is mensen te stimuleren hun keuze voor wel of niet doneren vast te leggen in het donorregister. Janet Heimensen, transplantatiecoördinator van Meander, licht dit toe: “Als je je keuze met je naasten bespreekt én vastlegt in het donorregister, voorkom je dat de familie op een zeer moeilijk moment voor het eerst met de donatievraag geconfonteerd wordt. Tijdens de informatieavond zullen de verschillende aspecten rondom donatie besproken worden, om zo mogelijke onduidelijkheden weg te nemen en een goede keuze te kunnen maken.”

 

Informatiestand

Tijdens de Donorweek zijn deskundigen van Meander Medisch Centrum en van de Nederlandse Transplantatie Stichting met een stand aanwezig in de Laan van het ziekenhuis. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over donatie en registratie in het Donorregister.

 

Programma

Op de informatieavond spreekt geestelijk verzorger Gerben Brunsveld over  ‘Lichaam en ziel, (levens)-beschouwelijke gedachten bij donorschap’. Janet Heimensen licht de procedures rondom donatie en transplantatie toe. Yvette Draisma ontving een donorlever en deelt  haar persoonlijke verhaal.

 

Datum, locatie en tijdstip

Donderdag 15 oktober van 20.00 - 21.30 uur in Auditorium I van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort.

 

Aanmelden en meer informatie

Voor aanmelden en meer informatie ga naar www.meandermc.nl/orgaandonatie.

 

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 9 October 2015