Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Informatieavond over non-Hodgkinlymfomen en stamceltransplantatie

Op dinsdag 25 november organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatieavond. Josien Regelink en Saskia Klein, beiden internist-hematoloog in Meander Medisch Centrum, geven presentaties over non-hodgkinlymfomen en stamceltransplantaties. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Non-Hodgkinlymfoom is  een kwaadaardige aandoening (kanker) die begint in de cellen van het lymfestelsel. In haar presentatie gaat internist-hematoloog Josien Regelink in op Indolent lymfoom en CLL (chronische lymfatische leukemie). De minder agressieve, chronische vormen van lymfklierkanker, de zogenaamde Indolente lymfomen, lijken in gedrag en in behandeling erg op CLL. Internist-hematoloog Saskia Klein vertelt over stamceltransplantaties. In het Meander Medisch Centrum vindt de zorg voor patiënten die een autologe of allogene stamceltransplantaties hebben gekregen in het UMCU plaats. Deze behandelingen worden veelvuldig ingezet bij patiënten met een vorm van bloedkanker en vallen onder de zwaarste anti-kankerbehandeling. Saskia Klein zal in haar presentatie laten zien dat deze behandelingen in naam erg op elkaar lijken, maar toch enorm van elkaar verschillen.  Het programma biedt voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats in de Foyer en Auditorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Wilt u aanwezig zijn bij de informatieavond, dan graag voor 21 november aanmelden via www.hematon.nl/amersfoort. Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hemato-oncologische aandoening en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Programma

 • 19.00 uur Ontvangst met koffie en thee in de Foyer
 • 19.30 uur Welkom en opening - Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur Meander Medisch
  Centrum
 • 19.40 uur Patiëntenorganisatie Hematon - Hans van Velden
 • 19.45 uur Indolent lymfoom en CLL: van achtergrond naar nieuwe ontwikkelingen in behandeling – Josien Regelink, internist-hematoloog Meander Medisch Centrum
 • 20.10 uur Ruimte voor stellen van vragen
 • 20.30 uur Pauze
 • 21.00 uur Autologe en allogene stamceltransplantaties, een wereld van verschil – Saskia Klein,
  internist-hematoloog Meander Medisch Centrum
 • 21.25 uur Ruimte voor vragen
 • 21.45 uur Afsluiting

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 27 October 2014