Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Informatieavond en levensgrote opblaasbare darm in Meander Medisch Centrum

Op woensdag 26 maart a.s. organiseert Meander Medisch Centrum een informatieavond over het bevolkingsonderzoek darmkanker. Van maandag 24 tot en met zondag 30 maart is tevens een levensgrote opblaasbare darm te bezichtigen in het ziekenhuis in Amersfoort. De informatieavond en de opblaasbare darm zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De maand maart is internationale darmkankermaand.

 

Programma informatieavond
Begin 2014 is het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker van start gegaan. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om darmkanker in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen. Vrouwen en mannen tussen de 55 en 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor dit bevolkingsonderzoek.

Wat gebeurt er als er bloed in de ontlasting wordt gevonden? Hoe gaat een darmonderzoek in zijn werk? En welke behandelingen zijn er mogelijk als er darmkanker wordt gevonden? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de informatieavond. Ook is er gelegenheid om de opblaasbare darm te bezichtigen. MDL-artsen en verpleegkundigen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Meer informatie over het programma vindt u op www.meandermc.nl/mdl. Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Datum: woensdag 26 maart 2014
Aanvang: 19.00 uur
Einde: ca. 21.00 uur
Locatie: Auditorium en Foyer Meander Medisch Centrum in Amersfoort, Maatweg 3.

Wandelen door opblaasbare darm
De levensgrote opblaasbare darm staat in de Foyer van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Bezoekers kunnen door de darm lopen en zien hoe de darm er van binnen uitziet. Darmpoliepen en andere afwijkingen die in de darm kunnen voorkomen, zijn zichtbaar gemaakt. Met behulp van deze darm wordt het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht gebracht. Vroege opsporing van darmkanker geeft namelijk meer kans op genezing. De opblaasbare darm is een initiatief van de Maag-Lever-Darm Stichting.

opblaasbare darm

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek en de informatieavond vindt u op www.meandermc.nl/mdl.

 

Informatie bijgewerkt: 28 February 2014