Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Hyperbare zuurstoftherapie in Amersfoort

De Da Vinci Kliniek in Geldrop biedt in 2016 vanuit Amersfoort hyperbare zuurstoftherapie en geavanceerde wondzorgbehandelingen aan. Hiervoor wordt samengewerkt met Meander Medisch Centrum, het topklinische ziekenhuis in Amersfoort.

 

Het streven is om in het najaar van 2018 een tank voor hyperbare zuurstoftherapie te plaatsen in Meander. Dit betekent een bewezen grote meerwaarde voor mensen met ernstige wonden, die met reguliere behandeling en wondverzorging niet willen genezen en voor patiënten die gevolgen ondervinden van klachten die kunnen ontstaan na bestraling, als gevolg van kanker. De instellingen werken al langere tijd samen op het gebied van wondgenezing onder de naam Meander Da Vinci.

 

Bij de zuurstoftherapie onder druk neemt de patiënt plaats in een tank, gelijkend op een vliegtuigcabine, samen met andere patiënten. Door middel van een kapje ademt de patiënt zuurstof in. Dit versterkt het weefsel van binnenuit, wat o.a. het genezingsproces sterk bevordert. Het gaat bijvoorbeeld om wonden die zijn ontstaan als gevolg van diabetes, vaatlijden, bestraling of zware ongelukken. Als na 3 maanden de wond nog steeds niet dicht is, kan de patiënt in aanmerking komen voor de hyperbare zuurstoftherapie.

 

Momenteel zijn de voorbereidingen voor de komst van de zuurstoftank in Amersfoort in volle gang.

 

Kijk ook op www.meanderdavinci.nl 

 

De nieuwe zuurstoftank biedt uitkomst bij langdurige wonden

 

 

Informatie bijgewerkt: 16 April 2018