Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Sfeervolle huiskamer voor patiënten op Geriatrie

De huiskamer op de afdeling Geriatrie in Meander Medisch Centrum biedt patiënten voortaan een sfeervolle plek om tijd door te brengen. De Vrienden van Meander heeft via een sponsorproject gezorgd voor de aankleding van deze huiskamer. Patiënten kunnen nu samen televisie kijken, muziek luisteren en activiteiten doen.

 

“De huiskamer op de afdeling draagt bij aan het herstel en welzijn van oudere patiënten. Dat is van belang omdat deze patiënten over het algemeen meerdere aandoeningen hebben”, aldus Karin Noorlag, activiteitentherapeut op de afdeling Geriatrie. “Veel van onze patiënten hebben last van geheugenproblemen, dementie, acute verwardheid, hartfalen en depressie. Daarnaast spelen er vaak zaken mee als ondervoeding, vallen en bedlegerigheid.”

 

De afdeling Geriatrie beschikt vanaf deze maand over 19 eenpersoonskamers. De huiskamer, die nog verder wordt uitgebreid, geeft structuur aan de dag en helpt patiënten om in beweging te komen. “We weten uit onderzoek hoe belangrijk het is dat patiënten worden geactiveerd om uit bed te komen en te herstellen in een zo normaal mogelijke omgeving, met een normaal ritme. Een huiselijke sfeer levert hier een grote bijdrage aan. Dankzij de Vrienden van Meander zijn er nu onder meer planten, radio-cd-spelers en spelmateriaal gekomen.”

 

De maaltijden op deze afdeling worden gezamenlijk genuttigd in de huiskamer in plaats van op de eigen kamer. En er is altijd een medewerker aanwezig in de huiskamer om de veiligheid van patiënten te waarborgen. Karin Noorlag: “Onze patiënten kunnen er ontspannen, televisie kijken, een spelletje spelen, een tijdschrift lezen of een kopje koffie drinken en elkaar ontmoeten, in een veilige en huiselijke omgeving.”

 

De hoofdsponsor van de huiskamer is Thuiszorg van Oranje. De stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum wil met sponsorprojecten het verblijf van patiënten en hun bezoekers in Meander Medisch Centrum zo prettig mogelijk maken. 

 

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 7 October 2016