Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Herman van Veen Arts Center uit Soest maakt overnachten bij ziek kind mogelijk

Met ingang van 12 oktober beschikt de afdeling Moeder en Kind van Meander over een Herman van Veen bedbank waardoor ouders een nachtje bij hun kind kunnen slapen. De speciale bedbank is mogelijk gemaakt door steun van het Herman van Veen Arts Center. Samen met Malte, Timme, Niek en Gijsje namen kabouter Paltz (Bert Simhoffer), zijn dochter (Annemarie van Loenen) en Edith Leerkes (compagnon Herman van Veen) de bedbank tijdens een voorleesvoorstelling feestelijk in gebruik.

 

De onthulling markeert de start van de samenwerking met het Herman van Veen Arts Center uit Soest als nieuwe Vriend van Meander. In de toekomst zullen er vaker gezamenlijke activiteiten zijn. Zo is de intentie uitgesproken dat patiënten voorstellingen bezoeken van het Herman van Veen Arts Center op Landgoed de Paltz in Soest. De Vrienden van Meander en het Herman van Veen Arts Center geven hiermee vorm aan beider wens om ontspanning en afleiding te bieden aan kinderen die in een moeilijke situatie zitten.

 


De activiteit vond plaats op 12 oktober, midden in de Kinderboekenweek. De acteurs van het Herman van Veen Arts Center hielden de spanning erin met het verhaal over kabouter Paltz en de Alvermannen. Daarna werd de bedbank onthuld, die een welkome aanvulling is op de afdeling Meander Moeder Kind. Ouders kunnen daardoor op de eenpersoonskamers in het ziekenhuis overnachten bij hun zieke kind.

 

Het Herman van Veen Arts Center organiseert concerten, festiviteiten, exposities, seminars en lezingen. Het gaat om evenementen waarbij het accent ligt op het creëren van exposities en speelmogelijkheden voor jonge kunstenaars. Deze komen van conservatoria, dansacademies en toneelscholen uit heel Nederland en daarbuiten.

 

Informatie bijgewerkt: 14 October 2016