Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Gynaecologen en verloskundigen versterken samenwerking

Op 10 juni tekenden de verloskundigen uit Amersfoort en omstreken en de gynaecologen en klinisch verloskundigen van Meander Medisch Centrum een nieuwe overeenkomst voor het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV). Hoofddoel van de samenwerking is het bevorderen en waarborgen van de kwaliteit van de gezamenlijke zorg rondom zwangerschap, geboorte en de kraamperiode.

 

Martine Gerritsen , 1e lijn verloskundige, is de nieuwe voorzitter van het VSV.  “We vormen al jaren een hecht netwerk om samen een zo gezond en veilig mogelijke zorg rond zwangerschap en geboorte te bieden. Daar hebben we bindende afspraken voor over kwaliteit, registratie, verantwoording en transparantie tussen de diverse professionals rond de zwangere vrouw. “

Sinds enkele jaren is de samenwerking geformaliseerd door de oprichting van het VSV. Altijd  is één van de gynaecologen voorzitter geweest. Het is uniek dat nu een verloskundige die  rol vervult. Hieruit blijkt een wederzijdse waardering tussen de verloskundigen met een eigen praktijk en de verloskundigen en gynaecologen in het ziekenhuis.

Het ondertekenen van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke stap om de samenwerking nog verder uit te bouwen. Op dit moment worden gezamenlijke protocollen uitgebreid en een gezamenlijke website voorbereid. Ook komt er een voorlichtingsavond in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg, voor alle zwangeren in Amersfoort.

Richtlijn voor de samenwerking binnen het VSV zijn de adviezen van beroepsvereniging NVOG. Deze heeft in 2009 het rapport  ‘Een goed begin’ uitgebracht met daarin een  visie op  eigentijdse en betrouwbare zorg rond zwangerschap en geboorte. Doel is onder andere het aantal sterfgevallen van moeders en kinderen bij zwangerschap en geboorte verder te verminderen.

De betrokken verloskundigen en gynaecologen zijn blij met deze belangrijke stap van nog nauwere samenwerking.

 

Verloskundigen uit Amersfoort en omgeving en de gynaecologen en klinisch verloskundigen ven Meander Medisch Centrum tekenden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.  Hiermee  vormen zij een netwerk met als doel een zo gezond en veilig mogelijke zorg leveren rond zwangerschap en geboorte.

 

 

Datum: 17 juni 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013