Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Grote belangstelling voor wellnessavond na borstkanker

Het blijkt een schot in de roos: een wellnessavond voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Meander Medisch Centrum, UMC Utrecht en Sauna Soesterberg organiseerden het evenement dit jaar voor de tweede keer, op dinsdag 7 oktober. De wellnessavond helpt veel vrouwen over de drempel om weer te gaan genieten van lijfelijke ontspanning.

 

Oktober is borstkankermaand. Een mooie aanleiding om in een veilige omgeving een ontspannen avond te beleven. Mammacareverpleegkundige Monique Meijer van Meander Medisch Centrum: “Deze wellnessavond hebben we opgezet om vrouwen een ontspannen avond te bieden, buiten de medische setting van het ziekenhuis om. Samen met een vriendin, zus of moeder kunnen vrouwen meedoen aan allerlei workshops of de sauna bezoeken. We vinden het fijn om ook iets heel anders te doen dan het bieden van dagelijkse steun in het medische circuit."
 De organisatoren hebben net zoveel plezier in het evenement als de bezoekers. Verpleegkundig specialist Marieke Traa van het UMC Utrecht: “De medische zorg is onlosmakelijk verbonden met de ondersteuning van vrouwen om hun leven weer op de rit te krijgen. Dit sluit dus prima aan op de borstkankerzorg in de beide ziekenhuizen.” Marco en Lisette Snoek, directie van Sauna Soesterberg: "We willen graag laten zien dat wij anders zijn dan vele andere in de sauna- en wellness-bedrijven. Speciale avonden als deze passen in onze visie dat wij ontspanning van lichaam en geest willen bieden in een veilige en omarmende omgeving. En veilig houdt in dit geval ook in dat die avond alleen vrouwelijk personeel werkt."

 

Informatie bijgewerkt: 8 October 2014