Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Grote belangstelling op zonnige publieksdag Meander Medisch Centrum

Ruim zevenduizend bezoekers brachten op zaterdag 7 juni een bezoek aan de zonovergoten publieksdag van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Met als motto ‘de grootste kijkoperatie ooit’ zette het nieuwe ziekenhuis zijn deuren open voor belangstellenden. De publieksdag volgde daags na de officiële opening door prinses Margriet.

 

Het nieuwe ziekenhuis is nu bijna een half jaar in gebruik, na de verhuizing van de twee oude locaties Lichtenberg en Elisabeth eind december. Tijd om aan belangstellenden te laten zien hoe het er van binnen en buiten uitziet. De hele dag door kon men looproutes volgen door het hart van het ziekenhuis. Op de routes waren de verpleegafdelingen te zien met de eenpersoonskamers die typerend zijn voor Meander, een afdeling voor dagbehandeling, de logistieke ring onder het gebouw, en de Laan, de ‘hoofdader’ die van voor tot achter door het ziekenhuis loopt. Op beeldschermen vertelden patiënten en bezoekers wat ze van het nieuwe ziekenhuis vinden.

 

 

Bezoekers aan de publieksdag van Meander Medisch Centrum krijgen uitleg tijdens de rondleiding door het nieuwe ziekenhuis.

Fotograaf: Robert Aarts

 

Jong geleerd, oud gedaan: veel activiteiten voor kinderen op de publieksdag van Meander Medisch Centrum.

Fotograaf: Frank Noordanus

 

In het Meanderpark, het groene gebied rond het ziekenhuis, waren voor jong en oud tal van activiteiten te beleven. Het publiek kon een ambulance van binnen bekijken, bij de poppendokter op bezoek, kennismaken met de cliëntenraad en medische testen ondergaan. Zo kon men bijvoorbeeld zelf ervaren hoe astma voelt, hoe het gezichtsvermogen werkt, wat er te zien is bij een inwendig onderzoek en hoe de uroloog door een scoop kijkt. Ook was er informatie over reanimeren, waar veel belangstelling voor was. Veel bezoekers genoten tot besluit van hun bezoek van het speciale Meanderijsje, bedacht door ijssalon San Marco, Vriend van Meander. De dag werd muzikaal omlijst door live muziek van de Politie Big Band. Diverse sport- en dansclubs uit de regio gaven demonstraties.

 

Ondanks de drukte verliep de dag op rolletjes, mede dankzij extra parkeervoorzieningen, pendelbussen en de samenwerking met de gemeente Amersfoort en overige hulpdiensten. De zorg voor patiënten ging ook deze dag gewoon door. Voor bezoekers van de opgenomen patiënten was er de hele dag ‘bezoekuur’. 

 

Bekijk meer foto’s van de publieksdag

 

Informatie bijgewerkt: 7 June 2014