Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Goede reumazorg in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum biedt goede reumazorg en voldoet aan de criteria die patiënten met een reumatische aandoening belangrijk vinden. Dat blijkt uit de resultaten van de website ‘Kies uw reumazorg’ die onlangs door het Reumafonds is gelanceerd. De criteria zijn opgesteld door het Reumafonds, vanuit het patiëntenperspectief voor goede reumazorg.

 

Beschikbaarheid en bereikbaarheid

De beschikbaarheid van de reumatologen en reumaconsulenten is een van de criteria waaraan Meander Medisch Centrum voldoet. Zo is er van maandag tot vrijdag  een telefonisch spreekuur met de reumaconsulent voor patiënten. Op maandag en dinsdag is er een avondspreekuur. Ook is het belangrijk dat de reumatoloog en reumaconsulent voldoende tijd hebben voor hun patiënten. In Meander werken vier reumatologen en vijf reumaconsulenten. Reumatoloog Suzanne Linn vindt de komst van de website ‘Kies uw reumazorg’ een positieve ontwikkeling. “Wij streven altijd naar de beste en meest patiëntvriendelijke reumazorg. De website ‘Kies uw reumazorg’ laat zien dat de kwaliteit van de reumazorg in Meander Medisch Centrum goed is.
 

 

Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening, waarbij de SI gewrichten onderaan de rug, en soms ook heupen, knieën en peesaanhechtingen ontstoken raken. Bij de behandeling van deze ziekte is het van belang dat reumatologen, maag-darm-leverartsen en oogspecialisten goed met elkaar samenwerken en dat er beweegprogramma’s op maat worden geboden. Ook de kwaliteit van zorg bij de ziekte van Bechterew is op orde in Meander Medisch Centrum.

 

Ook voor (huis)artsen

Behalve voor mensen met reuma is de website Kies uw reumazorg ook een praktische vraagbaak voor (huis)artsen. Zij kunnen in de spreekkamer samen met de patiënt uitzoeken waar de gewenste reumazorg wordt geboden. De website laat niet alleen de beschikbaarheid en bereikbaarheid van reumatologen en reumaconsulenten zien, maar ook de expertise die een ziekenhuis heeft.

 

Meer informatie vindt u op www.kiesuwreumazorg.nl.

 

 

Informatie bijgewerkt: 18 April 2014