Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Geslaagde volleybalclinic voor tieners met diabetes

Sporten met diabetes is heel uitdagend, maar is ook goed voor je! Dat was de boodschap van de volleybalclinic die de kinderdiabetesteams van Meander Medisch Centrum Amersfoort en ziekenhuis Tergooi samen organiseerden.

 

Op dinsdag 2 juli volgden 25 jonge diabetici van 12 jaar en ouder een volleybalclinic van Olympisch-goud-winnaar Bas van de Goor. Zelf heeft hij diabetes type 1 en won tijdens zijn volleybalcarrière een eerste plaats op de Olympische Spelen. Van de Goor vertelt: “Sport en beweging zijn een perfect middel om de bloedsuikers beter onder controle te houden. Voor mij staat nu niet  het winnen, maar het verbeteren van de gezondheid  op de belangrijkste plaats. Dat wil ik delen met de kinderen die mee gaan volleyballen. Volleyballen is niet alleen leuk. Ik hoop ook dat de deelnemers nog iets opsteken over hun diabetes. Niet alleen van mij of van hun verpleegkundigen maar ook van elkaar.”

De clinic werd gehouden in Sporthal Midland in Amersfoort, waar volleybalvereniging Keistad de deuren voor deze gelegenheid had opengesteld. Na een leerzame training en spannende wedstijden gaf Bas van de Goor een presentatie waarin hij vertelde hoe hij omgaat met diabetes in het dagelijks leven. Ook Lydia Mossel (topsportster karate met diabetes type 1) vertelde haar ervaringen met korte en lange trainingen. Zij werkt ook voor de Bas van de Goor Foundation die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes door sport te verhogen.  

Diabetes
Diabetes is een aandoening waarbij het lichaam zelf geen insuline meer maakt. Insuline is nodig om suikers naar de cellen te brengen om energie te leveren. Mensen met diabetes type 1 moeten deze insuline van buitenaf spuiten of via een pompje toedienen.

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013