Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Geslaagde actie ‘Families voor families’ van Lionsclub voor ziekenhuis

De actie ‘Families voor families’ heeft € 70.000 opgeleverd. Daarmee kunnen alle familiekamers in het nieuwe Meander Medisch Centrum worden ingericht. Op 8 juli werd het eindbedrag bekend gemaakt en de bijbehorende cheque overhandigd aan het ziekenhuis.

 

 

 

 

Paul Pietersen, president Lionsclub Amersfoort, overhandigt de cheque voor de inrichting van tien familiekamers in het nieuwe ziekenhuis aan Anita Wydoodt, Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum en Annemieke Vermeulen, voorzitter Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum

 

De actie is een initiatief van de Lionsclub Amersfoort en is een doorslaand succes. Binnen vier maanden zijn alle beoogde tien kamers gefinancierd. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum, is verheugd over de steun van de Lionsclub. “Voor Amersfoort en omgeving is er straks een modern nieuw ziekenhuis met hoogstaande medische zorg. Dan is het heel belangrijk dat er ook een plaats is voor familieleden van ernstig zieke patiënten om in alle rust te kunnen verblijven en op adem te komen. Geweldig dat de regio hierbij betrokken is geraakt door middel van de actie ‘families voor families’.”

 

Sportief initiatief

Een speciale gast bij de overhandiging van de cheque was Fien Vermeulen, patiënt van Meander Medisch Centrum. Ondanks haar ziekte heeft zij op 9 juni de Cityrun in Amersfoort gelopen en zich daarbij laten sponsoren. Ook deze opbrengst was voor de actie voor de familiekamers. “Toen ik hoorde dat ik ziek was, wilde ik nog maar één ding: mijn familie bij me, constant en zo dichtbij als maar kon. Families voor Families maakt dat mogelijk, ik wilde dan ook niets liever dan ze helpen dat te realiseren toen ik de kans weer kreeg.”

 

Datum: 9 juli 2013

Informatie bijgewerkt: 6 January 2014