Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Gallium PSMA PET-scan van Meander in blad PKS

In het decembernummer van het Nieuwsmagazine over prostaatkanker gaan nucleair geneeskundige John de Klerk (foto: links) en uroloog Anko Kooistra (foto: rechts) in op de diagnostiek van prostaatkanker.

 

 

In deze uitgave van de PKS (ProstaatKankerStichting) vertellen zijn hoe sinds oktober 2016 hiervoor een verbeterde methode wordt toegepast in Meander Medisch Centrum. Zij combineren de voordelen van de multiparametrische MRI en de nieuwste techniek van Gallium PSMA PET scans. Vooralsnog zijn zij de enige in Nederland die de fusie van MRI en PSMA-scan toepassen. Lees ook het persbericht van Meander Medisch Centrum hierover.

 


Wetenschappelijk onderzoek

Kooistra en de Klerk vertellen verder er trots op te zijn dat zij niet alleen meedoen met lopende studies maar ook eigen studies starten. Zoals de RARE-studie waarbij tweemaal 183 patiënten worden vergeleken. De helft van de onderzoeksgroep wordt met Radium behandeld, de andere helft met het goedkopere Rhenium. Zij hebben samen met de oncologen de ReCab trial geïnitieerd, waarbij de werking van de combinatie van rhenium met cabazitaxel wordt onderzocht en doen mee met de zogenaamde PEPPER studie voor stadiering met PSMA.

 

Bekijk het Nieuwsmagazine PKS (december 2016)

 

Prostaatcentrum Midden-Nederland

Alle zorg rond prostaatkanker is gebundeld in het Prostaatcentrum Midden-Nederland, dat deel uitmaakt van Meander Medisch Centrum. In dit topklinische ziekenhuis in Amersfoort zijn hoogstaande diagnostiek en technische faciliteiten beschikbaar, waaronder de Da Vinci operatierobot. Patiënten uit het hele land kunnen terecht voor een afspraak. Deze is binnen vijf werkdagen mogelijk. Informatie: www.prostaatcentrummiddennederland.nl

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 28 December 2016