Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Fietsploeg Meander bedwingt Stelvio-pas voor goede doel

De fietsploeg van Meander Medisch Centrum heeft zaterdag 30 augustus succesvol de Stelvio-pas in Noord-Italië beklommen. Aan de zware tocht is een goed doel verbonden: Barcode for Life, voor onderzoek op het gebied van kanker.

 

 

Onder de ploegnaam ‘Meander voor de top’ gingen achttien wielrenners – merendeels specialisten van het ziekenhuis – de uitdaging aan om de top van deze Italiaanse berg te bereiken. De omstandigheden waren goed: koel, vochtig en een beetje mist, met veel zuurstof in de lucht. De Stelvio-pas beklimmen blijft echter een pittige prestatie, met hellingpercentages tussen 7 en 14% over een afstand van 21 km.

 

 

De sfeer bij de finish was heel bijzonder. Het was er niet alleen nat en koud (3 graden), maar ook werd boven nog eens duidelijk waar het eigenlijk om ging: het ondersteunen van onderzoek naar geïndividualiseerde kankerbehandeling. Iets waar Meander Medisch Centrum ook aan bijdraagt middels deelname aan het Centre for Personalized Cancer Treatment. Het totale project Stelvio for Live heeft maar liefst 278.000 euro opgeleverd. De ploeg van Meander fietste daarvan ruim 30.000 euro bij elkaar.

Frank de Reij, voorzitter raad van bestuur, fietste zelf ook mee en kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Iedereen heeft het gehaald. Er was een enorme teamgeest. Op de berg is er slechts het gevecht met jezelf en met de natuur. Volgend jaar gaan we zeker weer proberen een team op de been te brengen.”

 

De stichting Stelvio for Life organiseerde voor de derde maal de (hard)loop- en fietstocht naar de top van de “Passo dello Stelvio”. De zuidzijde van de Stelvio is een bekende en beruchte bergpas in Italië. De top ligt op een hoogte van 2.758 meter en wordt bereikt na het overwinnen van 1.533 hoogtemeters.

 

Informatie bijgewerkt: 1 September 2014