Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Expositie Nick Ervinck in Meander Medisch Centrum

In de Galerij van Meander Medisch Centrum in Amersfoort is een expositie te zien met werken van kunstenaar Nick Ervinck. De expositie is vrijdag 1 april geopend door Frank de Reij, CEO van Meander, Robbert Roos, directeur Kunsthal Kade en Annemieke Vermeulen, voorzitter Vrienden van Meander en burgemeester van Leusden.

 

Nick Ervinck is door het publiek van Amersfoort en omgeving gekozen als kunstenaar voor een nieuw te maken kunstwerk bij de hoofdingang van Meander. In de Galerij zijn o.a. uitvoeringen te zien van REDNOM, gele sculpturen speciaal voor Meander Medisch Centrum ontworpen en die verwijzen naar ‘LUCE’. Dit wordt de naam van het beeldbepalende kunstwerk bij de entree van het ziekenhuis. Ook zijn in de expositie 2D-werken van Nick Ervinck te zien.

 

Meander Medisch Centrum heeft een lange traditie op het gebied van wisselexposities en vaste kunst. Bij de verhuizing naar het nieuwe gebouw, in 2013, zijn diverse kunstwerken meegegaan. Daarnaast is er nieuwe kunst gekomen, zoals videokunst, waarvoor de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zich heeft ingezet. Ook voor LUCE werft de vriendenstichting fondsen. Het merendeel van het benodigde budget is binnen, waaronder een recente bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds Utrecht. Met de expositie in de Galerij, waar eerder een expositie hing van Special Arts, laat Meander Medisch Centrum het belang zien van kunst in een ziekenhuisomgeving.

 

Nick Ervinck uit België heeft de laatste jaren toenemende bekendheid gekregen om zijn knalgele polyester sculpturen in de openbare ruimte. Zijn oeuvre ontplooide zich via verschillende media. Diverse technieken zoals 3D-prints, animatievideo’s, digitale en ‘gewone’ tekeningen laat hij met elkaar interageren, om uiteindelijk te komen tot monumentale sculpturen. Momenteel zijn er ook werken van hem tentoongesteld in de tuin van Paleis Soestdijk.

 

Informatie bijgewerkt: 4 April 2016