Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Enkele Terumo injectienaalden aangetroffen in Meander

Maandagavond 23 maart 2015 heeft EenVandaag een reportage uitgezonden over problemen bij een fabrikant van injectienaalden. Het betreft injectienaalden van het merk Terumo, type K-Pack II en Neolus. De naalden zijn beperkt gebruikt in Meander.

 

Update 24 maart 17.00 uur

Uit de reportage blijkt dat uit de naalden onbedoeld een lijmstof kan vrijkomen. Dit kan mogelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet daar nu onderzoek naar samen met het RIVM.

              

In Meander Medisch Centrum leek in eerste instantie dat de genoemde injectienaalden niet gebruikt werden. Uit nader intern onderzoek is op dinsdag 24 maart gebleken dat bij een enkele patiënt op de afdeling Radiologie in het verleden gebruik is gemaakt van bovengenoemde naalden bij het toedienen van een contrastmiddel. Op de afdeling Dermatologie werd dit type naalden gebruikt bij het geven van een plaatselijke en oppervlakkige verdoving. Er zijn geen meldingen bekend van klachten als gevolg van het gebruik van deze naalden. Meander Medisch Centrum volgt de informatie en adviezen van de IGZ nauwlettend. Het gebruik van deze naalden is uit voorzorg per direct stopgezet.

 

Mogelijk roept de berichtgeving vragen op. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg www.igz.nl/actueel/nieuws. Mocht u alsnog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Meander Medisch Centrum, via ons algemene telefoonnummer 033-8505050.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Update 23 maart 23.00 uur

Geen problemen met injectienaalden in Meander

Maandagavond 23 maart 2015 heeft EenVandaag een reportage uitgezonden over problemen bij een fabrikant van injectienaalden. Het betreft injectienaalden van het merk Terumo, type K-Pack II en Neolus. In Meander Medisch Centrum worden deze typen naalden niet gebruikt als injectienaald. Wij doen nader onderzoek of deze naalden in het verleden zijn gebruikt.

 
Wij kunnen ons voorstellen dat de uitzending van EenVandaag vragen bij u oproept. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Meander, via ons algemene telefoonnummer 033-8505050.

 

Informatie bijgewerkt: 18 August 2016