Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Eerste keer duim aangezet in Meander Medisch Centrum

Plastisch chirurgen Eline van Amerongen en Vicknesh Sreetharan van Meander Medisch Centrum zijn er deze week in geslaagd een duim aan te zetten. Dit was mogelijk dankzij de microvasculaire apparatuur waarover het ziekenhuis beschikt, in combinatie met de kennis en ervaring van gespecialiseerde handchirurgen. Dit microscopische operatiewerk vergde precisie en teamwork op de vierkante millimeter. De operatie duurde 4,5 uur.

 

 

Bij een verhuisklusje van Rik Tuitert ging het ineens mis en lag zijn duim eraf. Een duim aanzetten is veel complexer dan een vinger vanwege de houding en de stand. Slagadertjes van minder dan 1 mm en adertjes van een halve mm zijn aan elkaar gezet. Ook vezels, botten en pezen zijn gehecht. Omdat de doorbloeding van de duim tijdens de operatie is hersteld, kan deze na een aantal maanden revalidatie weer voldoende functioneren. Wie zijn duim moet missen, raakt ernstig gehandicapt. 

 

De afdeling Plastische chirurgie van Meander Medisch Centrum beschikt over gespecialiseerde kennis op het gebied van hand- en polschirurgie voor complexe hand en polsoperaties.. In 2016 verkreeg plastisch chirurg Eline van Amerongen het diploma van de FESSH, de Europese beroepsorganisatie van hand- en polschirurgen. Dit diploma betekent een erkenning van het vakmanschap op Europees niveau. Plastisch chirurg Vicknesh Sreetharan, sinds 2015 werkzaam in Meander, heeft veel ervaring opgedaan met microchirurgie en hand-polschirurgie in het UMC Groningen.

 

Informatie bijgewerkt: 17 June 2017