Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Eerste verpleegkundig endoscopist in Meander

Eva Grift is de eerste verpleegkundig endoscopist in Meander Medisch Centrum. Haar opleiding heeft ze gevolgd onder begeleiding van MDL-artsen Menno Brink en Paul Pullens.

 

Met de invoering van het landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker in 2012 steeg de vraag naar endoscopische onderzoeken. Het bevolkingsonderzoek darmkanker is een landelijk onderzoek om darmkanker in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen. Om de toename van de endoscopische onderzoeken te kunnen waarborgen heeft Meander er voor gekozen om coloscopieën o.a. door een verpleegkundig endoscopist te laten uitvoeren.

 

Eva Grift: “Als verpleegkundig endoscopist voer je zelfstandig coloscopieën uit. Ik doe bijvoorbeeld coloscopieën bij patiënten die voor poliepcontrole komen of op indicatie van de MDL-arts. Verder houd ik mij bezig met controle scopieën na een operatie voor dikke darmkanker. Voor patiënten is het prettig dat ze mij zien bij zowel het intakegesprek als de coloscopie. ” De opleiding tot verpleegkundig endoscopist duurt één jaar.

 

V.l.n.r.: Menno Brink, Eva Grift en Paul Pullens

Informatie bijgewerkt: 5 April 2016