Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dokters & Zusters Loop zeer geslaagd

Het was een uniek schouwspel, de lange stoet hardlopers door de straten van Amersfoort in wapperende witte en blauwe ziekenhuiskleding. De deelnemers aan de Dokters & Zusters Loop finishten zaterdag in de Laan in het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum. De opbrengst van deze sponsorloop bedraagt 20.037 euro.

 

 

 

De Dokters & Zusters Loop trok in korte tijd 1450 deelnemers, niet alleen uit Amersfoort en omgeving maar uit het hele land. Circa 1100 kozen ervoor 5 of 10 km hard te lopen, 350 voor het wandelen van 5 km. Bij de ‘social run’ ging het niet om snelle tijden en prestaties, maar om gezamenlijk loopplezier. Het parcours ging van de locatie Elisabeth via Lichtenberg naar de nieuwe locatie aan de Maatweg. Het nieuwe ziekenhuis gaat op 23 december open. Om die reden droegen alle lopers het startnummer 23-12.

 

Het parcours ging onder andere door het bos, waar het ondanks de regenval van afgelopen etmaal goed lopen was.

 

Initiatiefnemers van het loopevenement zijn Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum en LoopNu. Dankzij de hoofdsponsor CAM-IT Solutions gaat 100% van de inkomsten van de loop naar het goede doel. Dit zijn projecten die niet behoren tot de medische zorg, maar die het voor de patiënten en hun familie wel heel aangenaam maken. Bijvoorbeeld voor bedbanken op de kinderafdeling , een hoog-laag bad voor kankerpatiënten en de revalidatietuin in het Meanderpark.

 

Doorkomst op locatie Lichtenberg, waar de 10 km-lopers aansloten bij de 5 km-lopers.

 

Foto: Richard Urbach

 

Annemieke Vermeulen, burgemeester van Leusden en tevens voorzitter van de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum, loste het startschot van de 10 km. “Geweldig om te zien dat er zoveel mensen op de been zijn die laten zien dat ze het ziekenhuis van ons allemaal een warm hart toedragen.”

 

De lopers bij de échte finish, aan de achterzijde van het nieuwe ziekenhuis. Zij hadden de primeur om het gebouw van binnen te zien, nog voor het open gaat op 23 december 2013.

 

Blije gezichten bij het bereiken van de finish! 

 

Foto: Richard Urbach

 

9 november 2013

Informatie bijgewerkt: 6 January 2014