Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dokters & Zusters Loop op komst

De inschrijving is geopend voor de eerste Dokters & Zusters Loop van Nederland. Op zaterdag 9 november rent een witgeklede stoet hardlopers door de straten van Amersfoort en iedereen kan hieraan mee doen. Het betreft een ‘social run’ van Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum in samenwerking met LoopNu.

 

Het hardloopevenement is eenmalig, ter gelegenheid van het afscheid van de oude locaties van Meander Medisch Centrum. Dit gebeurt letterlijk in de aanloop naar het nieuwe ziekenhuis, dat op 23 december open gaat. De start is bij locatie Amersfoort Elisabeth aan de Ringweg Randenbroek 110. Daar starten de 10-km lopers. Het parcours, deels onverhard en autoluw, voert door Amersfoort-Zuid naar locatie Amersfoort Lichtenberg, aan de Utrechtseweg 160. Daar sluiten de 5-km lopers zich aan voor een gezamenlijke tocht de berg af, richting Hoogland. Het traject eindigt in het nieuwe ziekenhuis van Meander aan de Maatweg.

De loop biedt een bijzonder parcours voor mensen die eens iets anders dan anders willen lopen. Er wordt als groep gelopen, het gaat niet om snelle individuele tijden en er is geen tijdsregistratie. Met deze ‘social run’ hebben de lopers wél als eerste toegang tot het nieuwe topklinische ziekenhuis van Amersfoort, nog voor het open gaat voor patiënten en bezoekers. Ook de outfit van de deelnemers maakt het tot een bijzondere loop. Voor alle lopers is een wit dokters- of zustersjasje beschikbaar.

Meer informatie
Start 10 km: 14.00 uur, start 5 km: 14.45 uur, verwachte aankomst Maatweg 15.20 uur. Maximaal aantal deelnemers: 1500. Aanmelden via www.inschrijven.nl, meer informatie op www.meandermc.nl/dokterzusterloop. Deelname kost € 10,00 incl. witte outfit. De opbrengst van deze loop is bestemd voor de extra’s in het nieuwe ziekenhuis. Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zet zich in voor deze extra’s, die bijdragen aan een fit en sociaal ziekenhuis. Bijvoorbeeld een revalidatietuin, aanpassingen voor kankerpatiënten en overnachting voor familieleden. Wie wil meelopen voor dit goede doel, kan eenvoudig zelf donaties verzamelen via http://meandermc.geef.nl.

Datum: 2 mei 2013

Informatie bijgewerkt: 6 January 2014