Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Digitaal laboratoriumonderzoek aanvragen bij Meander

Vanaf 2 maart 2015 krijgen huisartsen in de regio er een nieuwe mogelijkheid bij voor het aanvragen voor laboratoriumonderzoek in het Meander Medisch Centrum. Als er aanvullend laboratoriumonderzoek nodig is, gaat de aanvraag niet meer met een papieren laboratoriumformulier. Via ZorgDomein kan de huisarts voor zijn patiënten nu met enkele muisklikken digitaal onderzoek aanvragen.

 

ZorgDomein is al volop in gebruik voor het digitaal verwijzen van patiënten naar een medisch specialist op één van de poliklinieken van Meander Medisch Centrum. Nu komt daar de mogelijkheid bij om ook digitaal laboratoriumonderzoek aan te vragen. Het gaat dan met name om onderzoek van bloed, urine en weefsels.

Het Laboratoriumcentrum van Meander Medisch Centrum is blij met de nieuwe service voor huisartsen. Het voordeel van het digitaal aanvragen zit met name in de verhoging van de patiëntveiligheid.

Deze nieuwe manier van aanvragen zorgt ervoor dat de aanvraag altijd juist en volledig is. Hierdoor wordt de kwaliteit van het onderzoek verhoogd.

In de afgelopen periode hebben een groot aantal huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners in het ziekenhuis een instructie bijgewoond om deze nieuwe werkwijze optimaal te kunnen gebruiken. Voor de patiënt heeft het digitaal aanvragen geen gevolgen.

 

 

Ziekenhuis en ZorgDomein werken samen om huisartsen meer service te bieden bij het aanvragen van onderzoek.

 

Informatie bijgewerkt: 27 February 2015