Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dialyse-informatiemarkt op 31 maart in Meander

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 31 maart 2016 een informatiemarkt over dialyse. Belangstellenden zijn van harte welkom van 16.00 tot 18.00 uur in het Meander Niercentrum Midden-Nederland op de afdeling Dialyse (B4).

 

Op de dialysemarkt is informatie te vinden over hemodialyse en buikdialyse. Daarnaast is er informatie over nachtdialyse, thuisdialyse en vakantiedialyse. Een aantal dialysepatiënten laat zien hoe dialyse in zijn werk gaat. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan onze nefrologen,

(pré-)dialyseverpleegkundigen, transplantatieverpleegkundigen, maatschappelijk werker en diëtiste. Ook de Nierstichting Nederland en patiëntenvereniging D.I.O.R. zijn aanwezig. De dialysemarkt werd vorig jaar druk bezocht door dialysepatiënten, naasten, belangstellenden, zorgverleners en studenten.

 

Wat is dialyse?

Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden. Hun eigen nieren kunnen het bloed onvoldoende zuiveren, waardoor afvalstoffen in het bloed blijven. Patiënten moeten dan drie keer per week enkele uren worden gedialyseerd. Het Meander Niercentrum Midden-Nederland heeft drie dialysecentra in de regio: in Amersfoort, Harderwijk en Zeewolde.

 

Locatie en aanmelden

De dialysemarkt wordt gehouden in het Meander Niercentrum Midden Nederland (afdeling Dialyse B4), Maatweg 3, Amersfoort. Wilt u de dialysemarkt bezoeken, dan kunt u zich uiterlijk 24 maart aanmelden via SecretariaatDialyse@meandermc.nl of telefonisch via 033 - 850 5050 (vraag naar het secretariaat Dialyse).

 

 

 

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 31 maart 2016 een informatiemarkt over dialyse.

 

 

Informatie bijgewerkt: 15 March 2016