Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Dialyse-informatiemarkt op 12 maart in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 12 maart, World Kidney Day, een informatiemarkt over dialyse. Mensen met een verminderde nierfunctie die zich willen oriënteren op dialyse zijn van harte welkom op de dialyse-informatiemarkt. World Kidney Day (Wereld Nieren Dag) is wereldwijd de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor chronisch nierfalen. De dialysemarkt vindt plaats van 16.00-18.00 uur op de afdeling Dialyse (B4) van Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

 

Patiënten en hun naasten kunnen kennismaken met de verschillende vormen van dialyse. Zo is er informatie over hemodialyse, buikdialyse en thuisdialyse, een dialysevorm waarbij patiënten zelf thuis hun hemodialyse kunnen doen. Er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de nefrologen (nierspecialisten), dialyseverpleegkundigen, dialysepatiënten, maatschappelijk werkers en diëtisten. Ook de Nierstichting Nederland, de Amersfoortse nierpatiëntenvereniging D.I.O.R. en Gezonde Nieren zijn aanwezig. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met het vakantiedialysecentrum van Meander in Center Parcs De Eemhof.

Dialyse in het Niercentrum Midden-Nederland

Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden. Hun eigen nieren kunnen het bloed onvoldoende zuiveren, waardoor afvalstoffen in het bloed blijven. Patiënten moeten dan drie keer per week enkele uren aan een dialyseapparaat.  In het Niercentrum Midden-Nederland bundelen Meander Medisch Centrum en ziekenhuis St Jansdal de zorg voor dialysepatiënten in de regio Midden-Nederland. Het Niercentrum Midden-Nederland heeft drie dialysecentra in de regio: in Amersfoort, Harderwijk en Zeewolde.

Aanmelden

Wilt u de dialyse-informatiemarkt bezoeken, meld u zich dan aan via i.moraal@meandermc.nl of telefonisch via 033 – 850 5050 (vraag naar mevrouw I. Moraal of M. Swager, maatschappelijk werkers).


Het vakantiedialysecentrum in Center Parcs De Eemhof is één van de dialyselocaties van Meander Niercentrum Midden-Nederland. 

Informatie bijgewerkt: 12 February 2015