Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Cheque van Snel Makelaars voor bedbanken ziekenhuis

Op vrijdag 24 januari reikte Snel ERA Makelaars uit Leusden een cheque uit aan Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum voor de aanschaf van vier bedbanken. De bedbanken krijgen een plek op de eenpersoonskamers in het nieuwe Meander Medisch Centrum. De meubels zijn een extra voorziening die niet uit het medische budget bekostigd kan worden.

 

Gerrit Willemsen, eigenaar van Snel ERA Makelaars, draagt de actie van de vriendenstichting een warm hart toe. Voor elk huis dat de makelaar in de verkoop kreeg werd € 100 gedoneerd voor een bedbank.

“Ik merk bij mijn klanten dat ze het waarderen dat ze met de verkoop van hun huis iets bijdragen aan het goede doel”, aldus Willemsen, die zich ook in 2014 verbindt aan Meander door financiële steun voor de revalidatietuin in het Meanderpark.

 

 

Er zijn al 137 bedbanken geadopteerd door bedrijven, stichting en particulieren. Zo deed Stichting DaDa onlangs een grote gift voor achttien bedbanken op de kinderafdeling en konden er dankzij de Dokters & Zustersloop dertien bedbanken worden besteld. Eind januari worden de eerste bedbanken geleverd. Er is nu al veel behoefte aan, omdat de eenpersoonskamers uitnodigen tot het langer verblijven van naasten op de kamer van de patiënt. Vanuit bedrijfsleven en andere partijen is sympathiek op de actie gereageerd en er is al ruim € 150.000 gedoneerd. Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum is de komende maanden nog hard op zoek naar nieuw partijen die hun naam en logo aan een bedbank à € 1250 willen verbinden.

 

Slapen in een ziekenhuisbed is toch anders dan thuis. Zeker na een operatie of bij langdurige ziekte. Een vertrouwd iemand in de buurt is voor de patiënt dan heel plezierig. Daarom wil Meander Medisch Centrum in iedere eenpersoonskamer een multifunctioneel bedbankmeubel installeren. Dit meubelstuk is uniek in Nederland en speciaal ontworpen voor het ziekenhuis.

 

Informatie bijgewerkt: 4 February 2014