Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Cao acties in Meander Medisch Centrum op 20 november

In veel Nederlandse ziekenhuizen voert het personeel op woensdag 20 november actie voor een betere Cao. Ook een deel van de medewerkers van Meander Medisch Centrum doet mee aan deze landelijke actiedag.

 

Op 20 november is Meander gewoon open, maar er zijn minder spreekuren en er wordt voornamelijk spoedzorg geboden. De zorg en afspraken die voor het welzijn en de veiligheid van kwetsbare patiënten niet kunnen worden uitgesteld, gaan door. De openings- en bezoektijden zijn ongewijzigd; u kunt gewoon op bezoek bij uw familielid of bekende. 

 

Op 20 november kunt u, net als op elke andere dag, bellen naar uw huisarts, naar de regionale huisartsenposten of het alarmnummer 112. 

 

Wat de actiedag in Meander voor u betekent, leest u hieronder.


U heeft op 20 november spoedeisende hulp nodig, kunt u naar Meander?
Ja, de spoedzorg gaat altijd door. De behandeling van patiënten op de Spoedeisende Hulp, Hartbewaking en Verloskunde en de eventuele ziekenhuisopname die daarop volgt, verlopen op de actiedag normaal.

Als u met spoed hulp nodig hebt, bel dan overdag met uw huisarts. Na 17.00 uur neemt u eerst contact op met de Huisartsenpost via telefoonnummer 085 – 773 11 00. In geval van spoed of levensbedreigende situaties belt u alarmnummer 112. 


U bent patiënt, wat betekent dit voor u?


Heeft u op 20 november een poliklinische afspraak in Meander? 
U wordt persoonlijk benaderd als uw afspraak niet doorgaat. Samen met u wordt een nieuwe afspraak gepland. Bent u niet gebeld door Meander, dan gaat uw afspraak door. Heeft u DigiD, dan kunt u uw afspraken bekijken op www.mijnmeander.nl

 

Heeft u op 20 november een operatie in Meander?
U wordt gebeld als uw operatie niet doorgaat. Een nieuwe datum voor uw operatie wordt in overleg met u gepland. Heeft u geen bericht van Meander ontvangen, dan gaat uw operatie door.
 

Heeft u een afspraak vlak voor of net na de actie op 20 november? 
Alle patiënten die een afspraak hebben die niet door kan gaan, zijn persoonlijk geïnformeerd. Heeft u niets gehoord? Dan gaat uw afspraak gewoon door. Heeft u DigiD, dan kunt u uw afspraken bekijken op www.mijnmeander.nl
 

Heeft u een afspraak voor chemotherapie op 20 november?
Deze afspraak gaat door volgens het normale rooster. 

 

Heeft u een afspraak voor hemodialyse op 20 november?
Deze afspraak gaat door volgens het normale rooster. Let op, een afspraak voor thuishemodialyse gaat niet door. U bent hierover persoonlijk geïnformeerd en samen met u is een nieuwe afspraak gepland.

 

Wilt u op 20 november medicijnen ophalen bij de Apotheek in Meander? 
Dat kan, de Apotheek is op de actiedag gewoon open.


U heeft een verwijzing van uw huisarts en u wilt naar Meander?
Wilt u op verwijzing van uw huisarts een röntgenfoto zonder afspraak laten maken op de locaties Amersfoort, Baarn, Leusden en Nijkerk van Meander? 
Op 20 november is dit niet mogelijk. Wij vragen u om hiervoor een dag eerder of later te komen.

 

Wilt u bloed laten prikken op één van de locaties van Meander?
Op 20 november is dit niet mogelijk op onze locaties Amersfoort (Maatweg), Baarn (Molenweg), Bunschoten (Scala Medica), Nijkerk (Nije Veste) en Soest (Dalplein). Wij vragen u om hiervoor een dag eerder of later te komen.

 

De overige prikpunten in de regio hanteren hun reguliere openingstijden. De afspraken met patiënten die thuis bloed laten prikken, gaan gewoon door. 


U wilt op 20 november iemand bezoeken in Meander, kan dat?
Ja, op deze dag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen. Ook op de afdelingen waar de actie plaatsvindt (zie de tekst hieronder). Op de verpleegafdelingen gaat op 20 november de zorg aan opgenomen patiënten gewoon door.


Bereikbaarheid
Telefonisch zijn we 20 november bereikbaar via 033 - 850 50 50. Het kan gebeuren dat we u niet kunnen doorverbinden naar een polikliniek, afsprakenlijn, afdeling of persoon. 


Dit zijn de afdelingen die hun diensten aanpassen op 20 november: 
Afdelingen: OK’s locatie Amersfoort, Interne Bloedafname, Radiologie locaties Amersfoort, Baarn, Leusden en Nijkerk, Critical Care Unit, Endoscopie en Dialyse

 

Poliklinieken: Urologie, Plastische Chirurgie, Bureau Nazorg, Neurologie/KNF, Dermatologie, Oogheelkunde, Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie, MDL, Nefrologie, KNO, Interne Hematologie en Oncologie en KNO

 

Verpleegafdelingen: Acute Zorg Neurologie AZN, A1, A2, A3, B1, B2, B3, B6, C2, C5, D1, D3 en Dagverpleging oogheelkunde locatie Baarn


Heeft u een vraag die hierboven niet is beantwoord? Bel ons dan gerust op 033 – 850 50 50.

 


 

Informatie bijgewerkt: 28 November 2019