Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Campagne Vrienden van Meander van start

‘Vrienden worden?’ Die vraag is vanaf nu overal te zien in Meander Medisch Centrum. Het is het motto van een nieuwe campagne van de Stichting Vrienden van Meander. Op 18 december vond de feestelijke aftrap van de campagne plaats in de Laan van het ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort.

 

De start van de campagne om donateurs te werven, is bewust gepland in de Week van de Vrienden. Deze actieweek wordt nu voor de eerste keer gehouden, met als doel aandacht vragen voor de vijf projecten waar de Vriendenstichting de komend maanden geld voor gaat inzamelen. Bezoekers van het ziekenhuis kunnen de hele week kraampjes bezoeken en een kerstbal ophangen in de grote kerstboom in de Laan. Nadat Lucas Bolsius deze week zijn wens al in de boom hing,  deed ook op 18 december  Annemieke Vermeulen dat, voorzitter van de Vrienden van Meander en burgemeester van Leusden. Daarmee ging de campagne officieel van start.

 

 

Inmiddels is de kerstboom gevuld met ruim 150 wensballen. Ook in de digitale kerstboom op www.wenslichtje.nl zijn al veel hartverwarmende wensen gedaan. De goede wensen worden vóór het kerstfeest in het ziekenhuis aan de opgenomen patiënten aangeboden. De actie op www.wenslichtje.nl loopt nog door tot en met Driekoningen. De opbrengst van de actie gaat naar extra’s in het ziekenhuis die het verblijf van patiënten prettiger maken. Bijvoorbeeld muziekapparatuur voor mensen met een beroerte, een gezellige huiskamer op de afdeling Geriatrie, een inspiratiepad in het Meanderpark en een Communicatieapp voor mensen aan de beademing op de Intensive Care.

 

De Vrienden van Meander zetten zich in voor het wel en wee van mensen zoals Fien, Nino en Nelleke. Als patiënt of betrokkene van het ziekenhuis vertellen zij hun verhaal op www.vriendenvanmeander.nl. Hun gezichten zijn vanaf nu op diverse plekken te zien.
 

Informatie bijgewerkt: 18 December 2014