Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Bouwer schenkt kunstwerk aan Meander Medisch Centrum

Op 28 mei 2014 is in Meander Medisch Centrum een kunstwerk onthuld, geschonken door 2MC3, de bouwcombinatie van Heijmans en Ballast Nedam. Het tweeluik is gemaakt door de Japanse schilder Hidenori Mitsue en hangt nu op een prachtige plek in de Laan, het deel van het ziekenhuis waar veel patiënten en bezoekers komen.

 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Laan onthulden Anita Wydoodt (RvB Meander Medisch Centrum) en Rolf Abbringh (RvB Heijmans) het tweeluik. In haar dankwoord sprak Anita Wydoodt  van “de symboliek van de twee afzonderlijke prachtige schilderijen die door ze bij elkaar te brengen tot nog grotere schoonheid komen. Dit is vergelijkbaar met de samenwerking tussen Meander en Ballast Nedam en Heijmans, die tot zo’n mooi nieuw ziekenhuis heeft geleid.

 

 

In opdracht van Meander Medisch Centrum heeft de Japanse schilder Hidenori Mitsue (1969) een tweeluik geschilderd. Het zijn twee schilderijen  - ‘Palace of Amsterdam with Exotic Birds’ en ‘Birds in a Park’-  die wat betreft thematiek en stijl een eenheid vormen. Hidenori Mitsue liet zich voor deze schilderen inspireren door de 17de-eeuwse Nederlandse schilder d’Hondecoeter. Voor het tweeluik nam hij twee schilderijen van d’Hondecoeter als uitgangspunt.

 

Het tweeluik is een geschenk van Heijmans en Ballast Nedam, verantwoordelijk voor de bouw van Meander Medisch Centrum. Drie jaar is gebouwd aan het ziekenhuis, met een vloeroppervlakte van ongeveer 100.000 m2. Het tweeluik hangt op tijd klaar voor de opening van het ziekenhuis op 6 en 7 juni 2014. 

Informatie bijgewerkt: 2 June 2014