Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Borstvoedingszorg in Meander Medisch Centrum: opnieuw keurmerk

Meander Medisch Centrum heeft opnieuw het WHO / UNICEF certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ behaald. Dat betekent dat vrouwen die in het ziekenhuis bevallen kunnen rekenen op goede begeleiding bij het geven van borstvoeding.

 

De Stichting Zorg voor Borstvoeding kende het certificaat toe aan de afdeling Meander Moeder Kind. Het geeft aan dat de zorg voldoet aan internationaal gestelde criteria en dat de kwaliteit en uitvoering hiervan goed is verankerd in beleid en voortdurend wordt bewaakt. Meander werkt op basis van de ‘Tien Vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding’, ontwikkeld door UNICEF en de World Health Organization. Moedermelk bevordert de groei van de baby en de ontwikkeling van de hersenen en heeft ook aantoonbare voordelen voor de moeder.

 

 

Eline de Graaf, lactatiekundige, ziet de blijvende inspanningen van het Moeder Kind team beloond. ‘Op alle punten van de Tien Vuistregels scoren we meer dan goed. Heel belangrijk hierbij is dat moeder en kind altijd bij elkaar blijven op hun eigen Moeder Kind-kamer. Ook de partner wordt actief betrokken bij de verzorging. Dit zorgt dat borstvoeding de grootste kans op slagen heeft. Samen met  de intensieve scholingen aan het hele team en ons nieuwe kolfbeleid is dit de sleutel geweest voor deze zeer positieve beoordeling.”

 

De afdeling Meander Moeder Kind

In 2014 werden bijna 2400 kinderen geboren in Meander. De kraamafdeling en de afdeling neonatologie vormen, samen met de kinderafdeling, Meander Moeder Kind. Zieke moeders en/of –baby’s worden bij elkaar verzorgd op één van de 24 Moeder Kind-kamers op de kraamafdeling. Daarnaast zijn er 16 bedden voor zieke pasgeborenen tot 3 maanden. 

 

 

Informatie bijgewerkt: 16 July 2015