Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Borstkankerlintje 2017 voor Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft ook in 2017 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Dit jaar heeft BVN de criteria van de Monitor Borstkankerzorg aangescherpt. Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij beloond met het roze lintje. Alle gegevens zijn in te zien via de Monitor Borstkankerzorg (monitorborstkankerzorg.nl). In deze monitor zijn de ervaringen van patiënten gecombineerd met informatie over het zorgaanbod van de ziekenhuizen.

 

In Meander Medisch Centrum is de zorg bij borstkanker snel, samenhangend en compleet, blijkt uit de Monitor Borstkankerzorg. Een patiënt kan na het bezoek aan de huisarts vaak binnen een dag terecht op de mammapoli, als er sprake is van een afwijking in de borst die om nader onderzoek vraagt. De afspraak bij de chirurg en de radioloog vinden direct na elkaar plaats. Indien nodig is er aanvullend weefselonderzoek dat nog diezelfde dag wordt onderzocht door de patholoog. Meestal krijgt de patiënt de uitslag van de onderzoeken al aan het eind van de dag te horen van de chirurg. Blijkt er sprake te zijn van borstkanker, dan wordt een behandelplan besproken. De mammapoli is elke werkdag geopend. 

 

Borstkankerzorg is niet alleen ingrijpend voor de patiënt, maar ook gecompliceerd. Daarom staat er in Meander een team van ervaren en goed op elkaar ingespeelde zorgverleners klaar. Elke week bespreken zij alle patiënten in een multidisciplinair overleg, waaraan ook de internist-oncoloog, plastisch chirurg, de radiotherapeut en de mammacare verpleegkundige meedoen.

 

 

Informatie bijgewerkt: 3 August 2017