Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Boerenhart klopt nu in Meander Medisch Centrum

Ambachtelijke zuivel, duurzaam geproduceerd: vanaf vandaag klopt in Meander Medisch Centrum het boerenhart. De streekproducten van boer Kees uit Renswoude zijn nu te koop in de Meander Marché. ′Een welkome aanvulling op het assortiment′, aldus Bart Kooij van het ziekenhuisrestaurant.

 

Het ziekenhuis in Amersfoort is kortgeleden een samenwerking aangegaan met Coöperatie Boerenhart. ′De samenwerking met Boerenhart past helemaal bij onze visie op gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Daarnaast spreek het ons aan dat de agrarische sector in de regio op deze manier verder versterkt wordt.′

 

Op de boerderij van boer Kees, De Kleine Hope, lopen dertig koeien die twee keer per dag worden gemolken. Een deel van de melk blijft op de boerderij. Hier worden zuivelproducten van gemaakt, zoals verse melk, diverse soorten yoghurt, boerenvla en ambachtelijk boerenijs. Veel van deze producten zijn inmiddels door de samenwerking met Coöperatie Boerenhart te vinden in restaurants, ziekenhuizen, supermarkten en cateringbedrijven. 

 

Informatie bijgewerkt: 23 February 2017