Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Betere kraamzorg rond de bevalling

Voor vrouwen die in het ziekenhuis gaan bevallen is de zorg nu nog verder verbeterd. Meander Medisch Centrum en de regionale kraamzorg hebben hierover afspraken gemaakt.

 

Nieuw is dat de kraamverzorgende van de kraamzorgorganisaties niet alleen bij een thuisbevalling, maar ook bij een poliklinische bevalling ondersteuning geeft. Bij een poliklinische bevalling, een bevalling zónder medische indicatie, bevalt de moeder in Meander Medisch Centrum onder begeleiding van de eigen verloskundige. Na de bevalling gaat de kraamverzorgende mee naar huis om daar de zorg voor moeder, kind en gezin voort te zetten. Dat is niet alleen prettig voor de moeder en het gezin maar het levert ook een bijdrage aan de kwaliteit van de zorg.

 

Dr. Inge Evers, gynaecoloog van Meander Medisch Centrum: ‘’Op deze manier is de continuïteit van goede gezamenlijke zorg rondom de bevalling gewaarborgd. Samen uit, samen thuis!”

 

Deze manier van werken is nu mogelijk door de samenwerkingsovereenkomst tussen de regionale kraamzorg organisaties, aangesloten bij het KSV (Kraamzorg Samenwerkingsverband) en Meander Medisch Centrum.

Informatie bijgewerkt: 13 August 2014