Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Bekroning radionuclide onderzoek in Meander Medisch Centrum

In Meander Medisch Centrum zijn op 16 maart 2017 tijdens het Wetenschapssymposium prijzen uitgereikt voor wetenschappelijk onderzoek. De prijs voor de beste wetenschappelijke poster was voor Femke Intema van de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Zij deed onderzoek naar de radionuclide Gallium-68-PSMA bij patiënten met prostaatkanker. Winnaar van de presentatieprijs werd Livia de Guerre van de afdeling chirurgie. Zij deed onderzoek naar littekenbreuken na het opheffen van een stoma.

 

Foto: Prijswinnaars Livia de Guerre en Femke Intema, geflankeerd door juryvoorzitter Albert van de Wiel en Hilde Dijstelbloem, lid Raad van Bestuur Meander Medisch Centrum.

 

Juryvoorzitter Albert van de Wiel, hoogleraar 'Clinical Medicine and Isotopes for Health’ bij de Technische Universiteit Delft en voorheen werkzaam als internist in Meander Medisch Centrum memoreerde het enthousiasme bij alle onderzoekers. Bij de jurering van de posters woog voor de jury vooral mee of het onderzoek door Meander en in Meander is opgezet. Dat is bij het Gallium-68-PSMA onderzoek zeker het geval. Meander heeft veel kennis in huis op het gebied van radionuclide onderzoek.

 

Ook de publicatieprijs 2016 stond in het teken van nucleaire geneeskunde. De Johan Herman Francken van Brunswijk-prijs ging naar ziekenhuisapotheker Rogier Lange. Hij heeft onderzoek van hoog niveau gepubliceerd over de werking van de radionuclide rhenium-188-HEDP, waarop hij in januari promoveerde. Ayse Demir, klinisch chemicus en vorig jaar winnaar van deze prijs, reikte de bijbehorende penning aan hem uit.

 

Tijdens dit achtste Meander Wetenschapssymposium hielden zeven onderzoekers een presentatie voor een zaal vol medisch specialisten, huisartsen, artsen in opleiding, paramedici en verpleegkundigen. Daarnaast presenteerden tien onderzoekers hun onderzoeksresultaten op een poster. Alle bijdragen zijn gepubliceerd in het tijdschrift ‘Wetenschap in Meander’ [lees hier online], dat tweemaal per jaar een inkijkje geeft in het toegepast wetenschappelijk onderzoek dat in Meander wordt verricht.

 

Wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor Meander Medisch Centrum. “Bij onze status als STZ-ziekenhuis hoort een goed onderzoeksprofiel, daarom blijven we onderzoek stimuleren. Dit vraagt om prioriteiten, in een tijd waarin we méér willen met minder en er beperkt ruimte is voor investeringen”, aldus Hilde Dijstelbloem, lid Raad van Bestuur.

Informatie bijgewerkt: 16 March 2017