Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Bedbanken Meander Medisch Centrum genomineerd voor prijs

De bedbanken in Meander Medisch Centrum dingen mee naar een innovatieprijs. In een jaar tijd heeft de vriendenstichting van het ziekenhuis bijna tweehonderd bedbanken weten te financieren. Voor de resterende bedbanken worden nog sponsors gezocht.

 

Bij de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg, eind vorig jaar, was volstrekt niet duidelijk of het doel gehaald zou worden: multifunctionele bedbanken op iedere eenpersoonskamer. Het doel komt steeds dichterbij, dankzij de enorme respons van particulieren, MKB, grote leveranciers, vermogensfondsen, wijkteams en eigen acties. “We zijn al deze donateurs veel dank verschuldigd”, aldus Marten Otten, secretaris van de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum en MDL-arts. “Zij delen mee in de eer van de nominatie!” De bedbank is een van de vier innovatieve projecten in een prijsvraag van Stichting Voorzorg Utrecht. Ter gelegenheid van haar vierde lustrum wordt een prijs uitgereikt om een vernieuwend project in de gezondheidszorg een kans te bieden.
 Op 20 november wordt de winnaar bekendgemaakt, die met een geldbedrag van € 10.000 en een beeld wordt beloond. Dit bedrag wil stichting Vrienden Meander Medisch Centrum besteden aan de aanschaf van nog meer bedbanken in het ziekenhuis. Op de bedbank kan een familielid overnachten bij een patiënt, zodat deze een vertrouwd iemand in de buurt heeft. Dat dit belangrijk is, weet ook burgemeester Bolsius. Onlangs overnachtte hij noodgedwongen privé op de bedbank. “In het ziekenhuis liggen is altijd vervelend, maar de aanwezigheid van een partner of familie kan de situatie verlichten. Ik heb gemerkt hoe belangrijk dat voor mijn dochter was. Het is prachtig dat dankzij de inspanningen van de Vrienden die faciliteit in het Meander worden geboden.”

Er worden nog steeds giften opgehaald voor dit grootste sponsorproject van de vriendenstichting. De herkomst van de giften is heel divers. Vermeldenswaard is de actie van familie Manfred de Lepper, die na het overlijden van zijn vrouw donaties inzamelde bij de afscheidsdienst. Ook de Dokters & Zustersloop van een jaar geleden bracht een flink bedrag op. Daarnaast hebben wijkteams uit Amersfoort buurtbudgetten  beschikbaar gesteld om voor hun eigen wijk een bedbank te adopteren.
 

Informatie bijgewerkt: 31 October 2014