Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Baby app voor zwangerschapsecho's bij Meander Moeder Kind

De Baby2B app is er nu speciaal voor zwangere vrouwen. Zij hebben er profijt van als ze onder behandeling staan in Meander Medisch Centrum. Op hun smartphone zien ze de echo’s van hun kindje, die in het ziekenhuis zijn gemaakt.

 

Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende momenten waarop bij zwangere vrouwen een echo wordt gemaakt. Via een speciale app biedt Meander Moeder Kind hen de mogelijkheid om deze echobeelden thuis te bekijken of te delen met familie en vrienden. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om de hartslag van de baby te beluisteren en een persoonlijk dagboek te maken met tekst, beeld, geluid en eigen notities.

Gynaecoloog Willem Schöls is blij met de app. "Hiermee komt er eindelijk een einde aan de zwart-wit printjes die na verloop van tijd vervagen. Nu kunnen we voldoen aan de vraag van vele zwangere vrouwen om de echo digitaal aan te bieden. Ze hebben daarmee een kwalitatief goede en blijvende herinnering aan de belangrijke momenten in hun zwangerschap”.

De Baby2B app is eenvoudig in gebruik. Zwangere vrouwen kunnen de app aanvragen op de polikliniek Verloskunde. Meer informatie over de wijze van aanbieden, de werking en de beveiliging van de beelden is te vinden op www.meandermoederkind.nl  onder de knop Patiënten informatie. Het ziekenhuis biedt deze service aan in samenwerking met  MyBaby2B en Buro Medische Automatisering.

 

 

Nieuwe service van Meander Moeder Kind: zwangeren ontvangen de echo van hun kindje op de smartphone.

Informatie bijgewerkt: 23 February 2015