Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

College B&W brengt werkbezoek aan Operatiekamers Meander

Vandaag bracht het college van B&W van Amersfoort een werkbezoek aan het Operatiekamercomplex (OKC) van Meander Medisch Centrum. Ze keken hun ogen uit op deze bijzondere afdeling van het ziekenhuis aan de Maatweg.

 


Medewerkers gaven uitleg over de route die een patiënt aflegt: van de verpleegafdeling naar de holding, vervolgens naar de operatiekamer en na de operatie naar de recovery. Ook keken ze rond op de Centrale Sterilisatie Afdeling en het bijbehorende magazijn, waar honderden verschillende instrumenten en materialen beschikbaar zijn voor alle denkbare operaties.

 


Manager OK Peter Verwoerd: “Voor ons op de OK is het dagelijkse kost, maar patiënten vinden het vaak spannend. Ze leggen als het ware hun lot in onze handen.” Peter en zijn collega Jacqueline van Houwelingen stonden stil bij de protocollen en richtlijnen die de hoogste mate van veiligheid garanderen tijdens het operatieproces. Daarbij speelt het gebruik van ICT-systemen een grote rol.

 


Manager Klinische Operations Paolo Bellini legde uit hoe het ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis tot stand is gekomen. Zo ligt de afdeling verloskunde pal naast de operatiekamers. “Dat kan van levensbelang zijn. We hebben een keer een spoedbevalling in recordtijd gedaan. Van ambulance tot en met keizersnede in 8,5 minuut.” De burgemeester en zijn wethouders waren onder de indruk van de opzet en werkwijze van het ruim opgezette operatiekamercomplex.
 

Informatie bijgewerkt: 30 January 2015