Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Apotheek van Meander draagt bij aan veilige patiëntenzorg

De apotheek van Meander Medisch Centrum is weer geslaagd voor veilige patiëntenzorg. Dit blijkt uit diverse inspecties. Het gaat om zowel de apotheek in de Oranjerie als om de ziekenhuisapotheek voor de opgenomen patiënten van Meander Medisch Centrum.

 

Manager en apotheker Monique van der Westerlaken is blij met de erkenning:  ‘’Dit betekent dat de

patiënt bij ons in goede handen is. We blijven als vanouds voldoen aan de strikte kwaliteitsnormen die patiënten en de overheid aan ons stellen.  De behaalde certificaten van HKZ en IGZ bevestigen dat we de patiënt centraal stellen, goed georganiseerd zijn en continu werken aan verbetering van het aanbod in de apotheek.’’ 

Klinisch onderzoek

De ziekenhuisapotheek van Meander Medisch Centrum heeft ook als één van de weinige ziekenhuizen in Nederland de fabrikantenvergunning gekregen van de Inspectie. Dat betekent dat Meander geneesmiddelen mag bereiden voor klinisch geneesmiddelenonderzoek. Dit past bij de topklinische status van Meander. Hierdoor kan de apotheek bijvoorbeeld het klinisch onderzoek ondersteunen voor mensen met pijnlijke uitzaaiingen en dialyse patiënten met ernstige nierschade.
 

Informatie bijgewerkt: 18 September 2014