Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Aanleg revalidatietuin met kinderspeelplaats in Meander Medisch Centrum

In het nieuwe ziekenhuis biedt Meander Medisch Centrum professionele revalidatiemogelijkheden op hoog niveau. Een prachtige aanvulling is de revalidatietuin met kinderspeelplaats in het ziekenhuis omringende Meanderpark. Dankzij donaties van onder meer leerlingen van ‘t Hooghe Landt en het Revalidatiefonds is de aanleg onlangs van start gegaan.

 

De revalidatietuin ligt op een groene heuvel, achter het gebouw van de afdeling Revalidatiegeneeskunde en Fysiotherapie. Er komen allerlei obstakels en hellende paden van verschillend materiaal, zoals boomschors en scheefliggende tegels. Voor kinderen komen er speeltoestellen en voor volwassenen een oplaadplek voor scootmobiels. De revalidatietuin is geschikt voor verschillende patiëntengroepen, zoals volwassenen met een beperking die leren door de tuin te lopen, kinderen met een beperking die in de tuin leren schommelen, hinkelen, steppen, fietsen en volwassenen die in de tuin scootmobiel training krijgen. Bezoekers kunnen in de tuin wandelen.

 

Hulp van scholieren
Negenentwintig enthousiaste HAVO-3 leerlingen van ‘t Hooghe Landt uit Amersfoort hielpen op 14 april met de aanleg van de nieuwe revalidatietuin. Vanwege de GoedeDoelenDag die deze school jaarlijks organiseert, vulden zij cirkelvormige wandelpaden met boomschors en beplantten zij enkele verhoogde tuinbakken. Zij lieten zich daarvoor sponsoren door familieleden en bedrijven. Andere vrienden van Meander die de inrichting van de revalidatietuin mogelijk gemaakt hebben zijn het Revalidatiefonds en Snel ERA Makelaars. Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum zoekt nog sponsors voor de inrichting van de tuin.

 

Fotograaf: Frank Noordanus

 

Revalideren in Meander Medisch Centrum

Bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van Meander Medisch Centrum kunnen mensen met verlies van functioneren ten gevolge van ziekte, aandoening of ongeval terecht voor onderzoek, advies en behandeling. Bij de revalidatie van volwassenen en kinderen worden de fysieke, cognitieve, psychosociale en maatschappelijke mogelijkheden tot het hoogst haalbare niveau gebracht. Op deze wijze kan iedereen die in Meander Medisch Centrum komt revalideren een zinvolle plaats in de maatschappij behouden of bereiken. Lees meer over de afdeling Revalidatiegeneeskunde.

 

Bij de afdeling Fysiotherapie van Meander Medisch Centrum worden veel patiënten voor en na de operatie poliklinisch behandeld. Ook tijdens opname kunnen patiënten een fysiotherapiebehandeling krijgen. De fysiotherapeuten van Meander Medisch Centrum bieden een groot aantal behandelingen. Zij zijn gespecialiseerd in o.a. knierevalidatie, schouderrevalidatie, bekkenfysiotherapie en duizeligheid. Lees meer over de afdeling Fysiotherapie.

 

Informatie bijgewerkt: 17 April 2014