Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Aandacht voor mantelzorgers in Meander Medisch Centrum

In Nederland is 1 op de 5 mantelzorger. Zij zorgen langdurig voor een ander. Gelukkig staan mantelzorgers er niet alleen voor. Helaas weet lang niet iedereen dat, terwijl mantelzorgtaken intensief kunnen zijn. Daarom komen het Steunpunt Mantelzorg van Ravelijn en Mezzo graag op 1 oktober in contact met mantelzorgers en zorgverleners in Meander Medisch Centrum. Daar worden zij geïnformeerd over ondersteuningsmogelijkheden en krijgen ze tips over hoe mantelzorgers en zorgverleners optimaal met elkaar kunnen samenwerken.

 

Mantelzorgers staan er niet alleen voor

Als iemand uit het ziekenhuis komt, betekent dat vaak een periode van extra zorg in de thuissituatie. De mantelzorger vangt de zorg voor het een grootste deel op. Gelukkig staat de mantelzorger er niet alleen voor. Mezzo en Ravelijn kunnen hen helpen. Bij behandeling of opname in het ziekenhuis zijn ook in Meander Medisch Centrum zorgverleners extra alert op de mantelzorgers van een patiënt.

 

Op donderdag 1 oktober zijn Ravelijn en Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers de hele dag (van 9.00-17.00) te gast in Meander Medisch Centrum. Zij staan daar met een stand in de hal met informatie, tips en adviezen voor mantelzorgers en zorgverleners. Mantelzorgers die niet in het ziekenhuis zijn, kunnen terecht bij www.ravelijn.nl of www.mezzo.nl.

 

Goed samenspel tussen mantelzorgers en zorgverleners

Goede communicatie en afstemming tussen de mantelzorger en zorgprofessional resulteert namelijk in optimale zorg voor de patiënt. Het is voor iedereen een win-win situatie. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers en zorgverleners goed met elkaar samenwerken. Dit is dan ook een onderwerp dat er tijdens deze dag uitspringt.

 

Mantelzorg ziekenhuistour
Naast Meander Medisch Dentrum gaat Mezzo de hele maand oktober twintig andere ziekenhuizen bezoeken. Mezzo wil met deze mantelzorg ziekenhuistour mantelzorgers laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Ook de meerwaarde en het belang van een goede samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers wil Mezzo benadrukken bij de mantelzorg en zorgprofessional.

 

Meander Medisch Centrum heeft als een van de weinige ziekenhuizen beleid en activiteiten voor mantelzorgers van patiënten. Zo is er elke week een laagdrempelig inloopspreekuur waar mantelzorgers met vragen terecht kunnen en werken op elke afdeling verpleegkundigen die specifieke kennis hebben van mantelzorg.

 

Op 1 oktober start de Mezzo Ziekenhuistour in Meander Medisch Centrum, om in contact te komen met mantelzorgers en zorgverleners. Het ziekenhuis voert actief beleid om mantelzorgers als ‘partner in de zorg’ te betrekken.

 

Informatie bijgewerkt: 25 September 2015