Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

1000e medicatiegesprek Meander Apotheek

Opgenomen patiënten van een aantal afdelingen die thuis medicijnen moeten blijven gebruiken, krijgen bij vertrek uit het ziekenhuis een gesprek met de Meander Apotheek. Mevrouw Van der Vlist-Wentink uit Amersfoort was afgelopen week de 1000e patiënt die dit jaar een ontslaggesprek op de afdeling kreeg met de Meander Apotheek. De apotheek is gevestigd in Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

 

In het ontslaggesprek krijgen patiënten uitleg over de medicatie die zij thuis moeten gebruiken. Apotheker Dominique Baas vertelt: “Als patiënten weer naar huis gaan, is het belangrijk dat zij goed geïnformeerd zijn over hun nieuwe en gestopte medicatie om fouten te voorkomen. Ook informeren wij de eigen apotheek en huisarts, zodat deze goed op de hoogte zijn van eventuele veranderingen in het medicijngebruik. Zo houdt de patiënt zijn of haar medicatiedossier actueel en is de medicatieveiligheid gewaarborgd.” Op dit moment krijgen patiënten van de verpleegafdelingen A2, B2, D3 en AZN een ontslaggesprek met de Meander Apotheek. De komende tijd wordt het ontslaggesprek bij meer afdelingen ingevoerd.  
 

Bij ontslag uit het ziekenhuis of na bezoek aan de polikliniek kunnen patiënten de recepten  ophalen bij de Meander Apotheek in de Oranjerie van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Als medicijnen speciaal bereid moeten worden, kunnen patiënten deze later ophalen of thuis laten bezorgen.  
 

Naast medicijnen op recept kunnen patiënten bij de Meander Apotheek terecht voor advies en zelfzorgartikelen. De Meander Apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Buiten deze tijden is Dienstapotheek Eemland gevestigd in de Meander Apotheek. 

 

Informatie bijgewerkt: 31 July 2015