Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Wegwijs in Meander Medisch Centrum Amersfoort

Plattegrond

Plattegrond Meander Medisch Centrum Amersfoort
Bekijk een grotere afbeelding van de plattegrond van Meander Medisch Centrum Amersfoort (PDF).

De Laan
De Laan is de hoofdstraat van het ziekenhuis. Midden in de Laan, tegenover de ingang vanuit de parkeergarage, bevindt zich de informatiebalie. Hier kunt u terecht voor uw registratie als patiënt en met uw vragen. Vanuit de Laan vindt u eenvoudig de weg naar de poliklinieken, onderzoeks- en verpleegafdelingen. Aan de Laan bevindt zich ook een winkelgebied met o.a. een kapsalon, thuiszorgwinkel, pedicure, bloemenwinkel en kiosk.

Poliklinieken: pleinen Brink, Oranjerie en Foyer
De poliklinieken liggen direct aan de drie grote pleinen, die u via de Laan bereikt.

  • Brink: het eerste plein aan uw rechterhand, met een ruim restaurant voor bezoekers en medewerkers en buitenterras. Hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en een warme maaltijd.
  • Oranjerie: links, in het midden van de Laan, waar u ook de informatiebalie vindt. In de Oranjerie kunt u terecht voor radiologisch en nucleair onderzoek en behandeling, bloedprikken en het ophalen van medicijnen bij de apotheek.
  • Foyer: voorbij de Stilteruimte aan uw rechterhand.


Verpleegafdelingen en dagbehandeling: gebouw A t/m E
In gebouw A, B, C en D bevinden zich de verpleegafdelingen en de afdelingen voor dagbehandeling.
De verpleegafdelingen zijn zo ingedeeld dat patiënten die vergelijkbare zorg nodig hebben bij elkaar liggen. De verpleegafdelingen bestaan uit uitsluitend eenpersoonskamers, met eigen badkamer, draadloos internet  en een bedbank waardoor familie bij u kan overnachten.
Op de dagbehandeling verblijft u met meerdere mensen in een ruimte.

Opnameplein
Direct naast de informatiebalie in de Laan bevindt zich het Opnameplein. Hier bespreken we uw opname in het ziekenhuis. Voor meerdaagse opnames zijn eenpersoons patiëntenkamers. De eendaagse opname vindt plaats op een afdeling voor Dagbehandeling.

 

Neem een kijkje in het ziekenhuis vanaf de parkeergarage met Google Streetview Inside

Spoed- en intensieve zorg
Aan de linkerkant van het gebouw vindt u het Centrum voor Spoedzorg, waar u 24 uur per dag terecht kunt voor spoedeisende hulp en medicatie. Daarnaast bevinden zich de afdelingen voor intensieve zorg: de operatiekamers, intensive care, hartbewaking, Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.