Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kunst in Meander

 

 

 

 

 

 

 

 3.movi
De digitale animatie (2014) met de bloeiende bloesems in de Oranjerie is van Eelco Brand (1969, Rotterdam). Hij volgde zijn opleiding in Amsterdam en exposeert sinds 1996. Hij heeft zich al vroeg toegelegd op het digitale kunstmedium. Hij blijft hiermee experimenteren en vernieuwen, met stilstaande beelden, animaties en tastbare kunstwerken. Als kunstenaar wil hij, soms ironisch, de natuur imiteren, kopiëren en zelfs verbeteren. Dat herkennen we in dit drieluik.

 

Het kunstwerk is een schenking van de Vereniging van Medische Specialisten van Meander Medisch Centrum.

 

Website Eelco Brand

 

   

 

Dit tweeluik (2013 en 2014) van de Japanse kunstenaar Hidenori Mitsue (1969) hangt in de Laan. Na zijn opleiding in zijn geboorteland Japan en Nederland  vestigde Mitsue zich in Amsterdam. Hij heeft onder andere een grote liefde voor oude Nederlandse en Japanse schilderkunst, waar hij met een zwierig en explosief palet een heel eigentijdse interpretatie aan geeft. Dit is ook op dit tweeluik is te zien: we herkennen de schilderijen van de Nederlandse landschapsschilder Melchior de Hondecoeter: “Paleis van Amsterdam met Exotische Vogels” en “Vogels in een Park 3”.

 

Dit is een schenking van Heijmans en Ballast Nedam (2MC3groep), verantwoordelijk voor de bouw van Meander Medisch Centrum.

 

website Hidenori Mitsue

Paleis van Amsterdam met Exotische Vogels

Vogels in het Park 3