Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Voorzieningen in Meander Medisch Centrum

Het ziekenhuis heeft allerlei voorzieningen voor patiënten en bezoekers. Van A-Z:


AKO-winkel
In de Laan is een filiaal van leeswinkelketen AKO gevestigd. U kunt hier terecht voor tijdschriften, boeken, cadeaus en foodartikelen. Het is ook mogelijk om uw favoriete boek online te bestellen via www.ako.nl en bij de AKO-vestiging in Meander op te halen. Ook biedt het filiaal een stomerijservice. 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 8.00-19.00 uur

Zaterdag: 10.30-15.30 uur.

Zondag: gesloten.

 

Babyverschoonruimte

In het invalidentoilet in de Oranjerie bevindt zich een babyverschoonruimte. Dit toilet bevindt zich rechts naar de Informatiebalie.

 

Bloemen

Bloemenwinkel Delphinium bevindt zich in de Laan van Meander. Ook vazen voor bloemen zijn hier te koop.

De winkel is op zondag gesloten. 

Familiekamer
Voor ernstig zieke patiënten is het fijn als er familie in de buurt is. Omdat het zwaar kan zijn steeds naast het bed van de patiënt te zitten, heeft Meander Medisch Centrum familiekamers. Deze bieden privacy en ruimte voor ontspanning.

Fietsenstalling
Aan de voorkant van het ziekenhuis, naast de voetgangers hoofdingang, bevindt zich een fietsenstalling.

Geestelijk verzorgers
Naast medische vragen kan ziekte ook andere vragen oproepen. De geestelijk verzorger helpt met het ordenen van gedachten en met het nadenken over ethische vragen. De patiënt, maar ook diens familie of vrienden kunnen contact opnemen met een geestelijk verzorger.

Geldzaken
In Meander Medisch Centrum kunt u in de winkels en restaurants betalen met uw pinpas of met contant geld. 

 

Hanssen Footcare

Hanssen Footcare is specialist op het gebied van voetzorg, aanpassingen aan schoenen en maatschoenen. In Amersfoort en Baarn werken zij samen met de orthopeden.

Hier kunt u terecht voor voetonderzoek, schoenadvies, aanpassingen aan schoenen en (semi-)orthopedische maatschoenen. De orthopedisch schoenspecialist is op verschillende dagen aanwezig in Amersfoort en Baarn. De exacte dagen en tijden vindt u op www.footcare.nl of ga naar de fotopagina voor meer informatie.

 

Internet en telefoon
U hebt met uw mobiele telefoon, laptop of tablet via WIFI in het hele ziekenhuis gratis toegang tot Internet:

 • Zoek naar beschikbare netwerken,
 • kies optie verbinden als u “Meander” ziet,
 • open uw internet browser,
 • klik voor akkoord op de pagina die nu verschijnt,
 • de verbinding komt tot stand en u kunt deze gebruiken.

In het ziekenhuis in Amersfoort kunt u gebruik maken van WIFI, met uitzondering van streamingsdiensten zoals Netflix, uitzending gemist (NPO) en on-line gaming. Het publieke internet is ingericht om mail, social media, bestanden uit te wisselen etc. Het is niet ingericht voor streamingdiensten. Indien u wilt streamen, kunt u gebruik maken van uw eigen 3G of 4G abonnement.


U kunt vrijwel overal uw mobiele apparatuur gebruiken. Op de afdelingen waar deze storing veroorzaken op medische apparatuur is gebruik niet toegestaan. Dit is op de afdelingen aangegeven.


Invalidentoiletten
Bij vrijwel alle toiletten in het ziekenhuis bevinden zich invalidentoiletten. In de Laan rechts naar de Informatiebalie en in de Brink bij het trappenhuis/naast de liften.

Kapsalon, medisch pedicure en schoonheidsspecialist He and She
Bij He and She Hairsolutions kunt u terecht voor wassen, knippen, föhnen, kleuren, stylen, haarverzorgings-producten en nog veel meer. 
In de salon zijn ook een medisch pedicure en schoonheidsspecialist gevestigd. He and She Hairsolutions is tevens erkend Haarwerkspecialist en meet haarwerken (pruiken) aan o.a. bij mensen die tijdelijk hun haar verliezen door behandeling met cytostatica (chemo). Tevens geeft He and She Hairsolutions uitgebreid advies over haarwerken en hebben ze speciale medische verzorgingsproducten van Mediceuticals in het assortiment, die heel prettig zijn bij een kwetsbare gevoelige hoofdhuid. De kapsalon verkoopt ook bandana’s en mutsjes die uw hoofd warm houden en beschermen. Patiënten, bezoekers en medewerkers, kortom iedereen is welkom. De kapper en de pedicure kunnen ook bij de patiënten op bed langskomen. Neem ook eens een kijkje op de website: www.he-and-she.nl
 

Adres
Kapsalon He and She Hairsolutions vindt u inpandig in Meander Medisch Centrum, linksachter in De Laan.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Telefoonnummer
033 – 752 03 52

Kinderopvang KinderPark Meander
In het begin van de Laan is KinderPark Meander gevestigd, geopend maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17:00 uur, vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Hier kunnen bezoekers en patiënten gedurende een paar uur hun kind(eren) in de leeftijd van 1 tot 6 jaar onderbrengen. Deze opvang is gratis. KinderPark Meander staat helemaal in het teken van de dieren uit DierenPark Amersfoort. De kinderopvang wordt bemand door speciaal getrainde vrijwilligers van de Unie voor Vrijwilligers (UVV). Meer informatie www.meandermc.nl/kinderpark

Kiosk
Zie AKO-winkel.

 

Klachtenfunctionaris
Komt u er met de betrokken zorgverlener(s) niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met de onafhankelijke klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionarissen zijn gevestigd aan Laan 9. U kunt hier binnenlopen: 

 • Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur.
 • Woensdag en vrijdag van 10.00 – 12.30 uur.

 

Levensbeschouwelijk Centrum
Aan de Laan bevindt zich het Levensbeschouwelijk Centrum, met de Stilteruimte en de Islamitische gebedsruimte. Deze zijn dag en nacht geopend en bieden een plek om tot uzelf te komen, te bezinnen op de dingen die gebeurd zijn of die gaan komen.

Lounge
Elke verpleegafdeling heeft een lounge waar men rustig kan lezen, anderen kan ontmoeten en thee of koffie kan drinken.

Meanderpark en Revalidatietuin
Het ziekenhuis ligt in een groene omgeving. Het bosrijke Meanderpark en rivier de Eem bieden een fijne plek voor rust en ontspanning. In het Meanderpark ligt ook de revalidatietuin, waar patiënten aan hun herstel werken. Ook bezoekers zijn hier welkom.

Mee-eten
Als een familielid of naaste bij u in het ziekenhuis overnacht, dan kan hij of zij op de afdeling het ontbijt gebruiken. Kosten zijn voor eigen rekening. Lunch en avondeten kunnen gebruikt worden in het restaurant Meander Marché.


Overnachten
Uw familie is welkom. Alle kamers worden voorzien van een bedbank, zodat - als dat wenselijk is - uw partner of familie bij u op de kamer kan overnachten. Familie is 24 uur per etmaal welkom, mits hun aanwezigheid de (medische) zorg niet belemmert.

Parkeren
U kunt uw auto tegen betaling parkeren in de parkeergarage onder het ziekenhuis. Deze is dag en nacht open. Vanaf de inrit aan de Maatweg van Meander Medisch Centrum volgt u de borden naar de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage gaat u met de (rol)trap of lift naar boven. U komt dan direct uit in het hart van het ziekenhuis, in de Laan. Er zijn vijf betaalautomaten: 2 in de parkeergarage, 1 in de Laan, 1 bij het Centrum voor Spoedzorg en 1 bij Fysiotherapie & Revalidatiegeneeskunde.

 

Post en e-mail
Dagelijks wordt de post op uw kamer gebracht. Uw postadres is:

 • Meander Medisch Centrum
 • Uw naam
 • Afdeling en kamernummer
 • Postbus 1502
 • 3800 BM Amersfoort

Via de website kunnen familie en vrienden een e-mail sturen naar een patient. Onze medewerkers printen dit bericht en bezorgen dit op de kamer.

ProReva

In de Laan, op nummer 29, vindt u ProReva, orthopedisch maatwerk. U kunt bij ProReva terecht voor orthopedisch maatwerk, zoals o.a. prothesen, orthesen, redressiehelmen, braces, steunzolen, maar ProReva meet bijvoorbeeld ook therapeutisch elastische kousen aan. ProReva doet er alles aan om een hulpmiddel tot in de kleinste details af te stemmen op de wensen en behoeften van de klant. U bent bij ProReva verzekerd van betrokken professionals, het meest geschikte hulpmiddel en optimale begeleiding. Website: www.proreva.nl

ProReva maakt deel uit van Bewegingsvisie, een groep van samenwerkende ondernemers met vestigingen in heel Nederland. 

Openingstijden 
maandag t/m vrijdag 08.00-16.30 uur
 

Restaurant, coffeecorner en automaten
Op de Brink, een van de pleinen gelegen langs de Laan, bevindt zich restaurant Meander Marché. Betalen kan met pinpas, contactloos of contant.
 

 • Openingstijden restaurant Meander Marché
  maandag t/m vrijdag van 08.00 - 20.30 uur 
  zaterdag en zondag van 10.30 - 20.00 uur
   
 • Buiten deze tijden zijn er automaten beschikbaar voor broodjes, snacks, koffie en thee. Deze automaten vindt u naast de coffeecorner in de Oranjerie.

 

Roken
 

Meander is rookvrij terrein

Met ingang van 1 december 2015 is het totale ziekenhuisterrein van Meander rookvrij. Dat betekent dat er zowel binnen als buiten op het terrein niet gerookt mag worden. Roken is alleen toegestaan in de daartoe aangewezen rookplaatsen. Meander wil een gezonde, rookvrije werk- en leefomgeving bieden voor medewerkers, patiënten, bezoekers en alle anderen die zich op het terrein van Meander begeven. 

 

Rookruimten Amersfoort

 • In de rookruimte bij de personeelsingang
 • In de rookruimte aan de achterzijde van Meander (bij Symfora). Hier is onlangs een traplift aangebracht, zodat ook mensen die gebonden zijn aan een rolstoel of infuuspaal deze rookabri kunnen gebruiken.
 • Achterin de bezoekersgarage.
 • Hoofdingang, begin van de Laan, naast de bezoekersfietsenstalling

 

Baarn:

 • Hoofdingang naast de fietsenstalling

 

Stoppen met roken?

Neem dan contact op met de Stoppen-met-roken-poli van Longgeneeskunde voor advies en begeleiding.


Rolstoelen
Op diverse plekken in het ziekenhuis zijn rolstoelen beschikbaar. Gebruik is gratis. U heeft wel een munt van 1 euro of 20 eurocent nodig, of een muntje voor een winkelwagentje. Niet alle muntjes passen. U kunt altijd een muntje lenen bij de Informatiebalie in de Laan. Rolstoelen zijn beschikbaar op de volgende plaatsen:

 • In de parkeergarage, onderaan bij de roltrap en lift
 • Bij de ingang van het Fysiotherapie & Revalidatie-gebouw
 • Bij de parkeerplaats van het Centrum voor Spoedzorg
 • Bij de ingang van het Centrum voor Spoedzorg


Taxi
In de Laan, op de eerste balie van de Informatiebalie staat een taxipoint. Hier kunt u een regiotaxi reserveren.


Televisie
Bijna alle kamers beschikken over digitale televisie. U kunt deze televisie activeren met behulp van een eenvoudige sms-dienst, waarna u de tv voor een bepaalde periode kunt gebruiken.

 

Televisietarieven

Een gebouw met voorzieningen kost geld en dat geldt ook voor ziekenhuizen. Niet-medische voorzieningen zoals televisie worden niet betaald door zorgverzekeraars. Meander heeft ervoor gekozen de televisieservice uit te besteden aan een provider. Zij bieden deze dienst kostendekkend aan. Het betalingsverkeer verloopt ook via hen. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Teletekst maakt geen onderdeel uit van het televisie-aanbod.

 

De tarieven voor televisie zijn:

 • één dag: € 4,25
 • drie dagen: € 4,25 per dag
 • zeven dagen: € 3,75 per dag
 • na zeven aaneengesloten dagen: € 2,25 per dag

 

Wordt u opnieuw opgenomen, dan gaan de starttarieven weer in.

 

De Vegro Thuiszorgwinkel

In de Laan vindt u de Vegro Thuiszorgwinkel. Bij de Thuiszorgwinkel kunt terecht voor het gratis lenen van hulpmiddelen via de Zorgverzekeringswet (lid zijn is niet nodig, wel een legitimatiebewijs en de zorgverzekeringpas van degene die het hulpmiddel in gebruik neemt). Maar ook voor het huren en kopen van hulpmiddelen, verpleegartikelen en wellness producten. Denk hierbij aan loophulpmiddelen, (rol-)stoelen, handige hulpmiddelen, sportartikelen en artikelen voor aanstaande en jonge ouders.
 

Vegro heeft in het ziekenhuis een samenwerking met Bosman medische hulpmiddelen. Medische hulpmiddelen voorgeschreven door een behandelaar in Meander Medisch Centrum kunnen direct na afspraak worden opgehaald. Daarbij neemt Bosman de declaratie richting de zorgverzekeraar uit handen, zodat u hier geen omkijken naar heeft.
 
Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 8.00-16.30 uur
Zaterdag 11.00-16.00 uur

 

Bent u niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen? Het is tevens mogelijk om via het gratis telefoonnummer 0800 – 2 88 77 66 of de website www.vegro.info hulpmiddelen te bestellen.
 

Voorzieningen patiëntenkamers

In de opnamegids vindt u informatie over voorzieningen op de patiëntenkamers.

Winkels
Aan de Laan bevindt zich een winkelgebied met een AKO-winkel, Delphinium Bloemen, kapsalon/pedicure/haarwerkspecialist He&She en thuiszorgwinkel/medische hulpmiddelen van Vegro en Bosman. 

Ziekenhuisplanner
Om uw bezoek beter te spreiden, kunnen familie en vrienden gebruikmaken van de online agenda op www.ziekenhuisplanner.nl. Hierop is zichtbaar wie wanneer op ziekenbezoek gaat en bezoek kan ingepland worden. Via het digitale dagboek houdt men elkaar op de hoogte van de situatie van de patiënt. Deze service is gratis.