Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Voorzieningen in Meander Medisch Centrum

Het ziekenhuis heeft allerlei voorzieningen voor patiënten en bezoekers. Van A-Z:

 

Babyverschoonruimte

In het invalidentoilet in de Oranjerie bevindt zich een babyverschoonruimte. Dit toilet bevindt zich rechts naar de Informatiebalie.

 

Boekwinkel AKO

logo AKO Voor nu


 Bloemenwinkel Delphinium Bloemen

Logo Delphinium bloemenContactlenzen Oculenti

Logo Oculenti contactlenspraktijken

 

 

 

Familiekamer
Voor ernstig zieke patiënten is het fijn als er familie in de buurt is. Omdat het zwaar kan zijn steeds naast het bed van de patiënt te zitten, heeft Meander Medisch Centrum familiekamers. Deze bieden privacy en ruimte voor ontspanning.

 


Fietsenstalling
Aan de voorkant van het ziekenhuis, naast de voetgangers hoofdingang, bevindt zich een fietsenstalling.


Geestelijk verzorgers
Naast medische vragen kan ziekte ook andere vragen oproepen. De geestelijk verzorger helpt met het ordenen van gedachten en met het nadenken over ethische vragen. De patiënt, maar ook diens familie of vrienden kunnen contact opnemen met een geestelijk verzorger.


Geldzaken
In Meander Medisch Centrum kunt u in de winkels en restaurants betalen met uw pinpas of met contant geld. 

 


Hanssen Footcare

Hanssen Footcare is specialist op het gebied van voetzorg, aanpassingen aan schoenen en maatschoenen. In Amersfoort en Baarn werken zij samen met de orthopeden.

Hier kunt u terecht voor voetonderzoek, schoenadvies, aanpassingen aan schoenen en (semi-)orthopedische maatschoenen. De orthopedisch schoenspecialist is op verschillende dagen aanwezig in Amersfoort en Baarn. De exacte dagen en tijden vindt u op www.footcare.nl

 

Lees meer over Hanssen Footcare in Amersfoort en Baarn 

 

 

Horeca in Meander

Het restaurant Meander Marché is geopend van 8.00 uur tot 19.30 uur en in het weekend van 10.30 uur tot 18.30 uur. 

 

De koffieautomaten zijn tevens beschikbaar en voor gezonde tussendoortjes kunt u terecht bij de 'Healthy Fridge'-automaat in de Oranjerie.

 

 

Internet en telefoon
U hebt met uw mobiele telefoon, laptop of tablet via WIFI in het hele ziekenhuis gratis toegang tot Internet:

 • Zoek naar beschikbare netwerken,
 • kies optie verbinden als u “Meander” ziet,
 • open uw internet browser,
 • klik voor akkoord op de pagina die nu verschijnt,
 • de verbinding komt tot stand en u kunt deze gebruiken.

In het ziekenhuis in Amersfoort kunt u gebruik maken van WIFI, met uitzondering van streamingsdiensten zoals Netflix, uitzending gemist (NPO) en on-line gaming. Het publieke internet is ingericht om mail, social media, bestanden uit te wisselen etc. Het is niet ingericht voor streamingdiensten. Indien u wilt streamen, kunt u gebruik maken van uw eigen 3G of 4G abonnement.


U kunt vrijwel overal uw mobiele apparatuur gebruiken. Op de afdelingen waar deze storing veroorzaken op medische apparatuur is gebruik niet toegestaan. Dit is op de afdelingen aangegeven.Invalidentoiletten
Bij vrijwel alle toiletten in het ziekenhuis bevinden zich invalidentoiletten. In de Laan rechts naar de Informatiebalie en in de Brink bij het trappenhuis/naast de liften.Kapsalon en haarwerkspecialist He and She Hairsolutions

Logo He and She Hairsolutions
 

 

 Kinderopvang KinderPark Meander
In het begin van de Laan is KinderPark Meander gevestigd, geopend maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17:00 uur. Hier kunnen bezoekers en patiënten gedurende een paar uur hun kind(eren) in de leeftijd van 1 tot 6 jaar onderbrengen. Deze opvang is gratis. KinderPark Meander staat helemaal in het teken van de dieren uit DierenPark Amersfoort. De kinderopvang wordt bemand door speciaal getrainde vrijwilligers van de Unie voor Vrijwilligers (UVV). Meer informatie www.meandermc.nl/kinderpark


Kiosk
Zie AKO-winkel.


 

Klachtenfunctionaris
Komt u er met de betrokken zorgverlener(s) niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met de onafhankelijke klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionarissen zijn gevestigd aan Laan 9. U kunt hier binnenlopen: 

 • Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur.
 • Woensdag en vrijdag van 10.00 – 12.30 uur.

 


Levensbeschouwelijk Centrum
Aan de Laan bevindt zich het Levensbeschouwelijk Centrum, met de Stilteruimte en de Islamitische gebedsruimte. Deze zijn dag en nacht geopend en bieden een plek om tot uzelf te komen, te bezinnen op de dingen die gebeurd zijn of die gaan komen.


Lounge
Elke verpleegafdeling heeft een lounge waar men rustig kan lezen, anderen kan ontmoeten en thee of koffie kan drinken.
 

 

Maaltijden
Op steeds meer afdelingen van het ziekenhuis krijgen patiënten geen standaard ziekenhuismaaltijden meer. Zij kiezen elke dag uit gevarieerde maaltijden die gezond en smakelijk zijn én er heerlijk uitzien. De maaltijden die wij serveren, bevatten minder zout en suiker en meer gezonde vetten en eiwit. Met name voldoende eiwit draagt bij aan een beter herstel.

 

Proef!, het voedingsconcept van Meander bestaat uit twee varianten:

 • A la carte: de patiënt kiest zijn ontbijt, lunch en diner van de menukaart. Tot 45 minuten voor de maaltijd kan de patiënt kiezen wat, wanneer en waar hij eet.
 • Proeverij: de patiënt krijgt zes keer per dag een aantrekkelijk aanbod van gevarieerde gerechtjes in kleinere porties met extra aandacht voor de rol van voeding bij ziekte en herstel.

 

De Proeverij biedt een antwoord op ondervoeding, weinig trek en de zieke patiënt. Het concept A la Carte appelleert meer aan ‘gewoon als thuis’, het bekende eetpatroon en zelfs luxe. Zo bedienen we alle patiënten in ons ziekenhuis.

 

Mee-eten

Uw familielid of gast kan met u mee-eten. Hiervoor kunnen zij een voucher (tegoedbon) kopen voor ontbijt, lunch of warme maaltijd. De vouchers zijn verkrijgbaar bij de AKO en de Informatiebalie in de Laan.

 


Meanderpark en Revalidatietuin
Het ziekenhuis ligt in een groene omgeving. Het bosrijke Meanderpark en rivier de Eem bieden een fijne plek voor rust en ontspanning. In het Meanderpark ligt ook de revalidatietuin, waar patiënten aan hun herstel werken. Ook bezoekers zijn hier welkom.

 

 

Orthopedisch maatwerk ProReva

Logo ProReva

 
 

 Overnachten
Uw familie is welkom. Alle kamers worden voorzien van een bedbank, zodat - als dat wenselijk is - uw partner of familie bij u op de kamer kan overnachten. Familie is 24 uur per etmaal welkom, mits hun aanwezigheid de (medische) zorg niet belemmert.


Parkeren
U kunt uw auto tegen betaling parkeren in de parkeergarage onder het ziekenhuis. Deze is dag en nacht open. Vanaf de inrit aan de Maatweg van Meander Medisch Centrum volgt u de borden naar de parkeergarage. Vanuit de parkeergarage gaat u met de (rol)trap of lift naar boven. U komt dan direct uit in het hart van het ziekenhuis, in de Laan. Er zijn vijf betaalautomaten: 2 in de parkeergarage, 1 in de Laan, 1 bij het Centrum voor Spoedzorg en 1 bij Fysiotherapie & Revalidatiegeneeskunde.

 


Pedicure He and She Hairsolutions

Logo He and She Hairsolutions

 

 

 

 Post en e-mail
Dagelijks wordt de post op uw kamer gebracht. Uw postadres is:

 • Meander Medisch Centrum
 • Uw naam
 • Afdeling en kamernummer
 • Postbus 1502
 • 3800 BM Amersfoort

Via de website kunnen familie en vrienden een e-mail sturen naar een patiënt. Onze medewerkers printen dit bericht en bezorgen dit op de kamer.

 

Roken
 

Meander is rookvrij terrein
Wij stimuleren een gezonde levensstijl van medewerkers, patiënten en bezoekers. Daar past roken niet bij.

Vandaar dat ook de directe omgeving van onze locaties in Amersfoort en Baarn rookvrij zijn. Met borden en tegels wordt de rookvrije zone gemarkeerd. Het terrein in Baarn is volledig rookvrij. In Amersfoort willen we overlast van rokers aan de Maatweg voorkomen. Vandaar dat op de grens van ons terrein en het gemeentegebied (naast het fietspad aan de Maatweg en bij de SEH) twee rookplekken zijn voor medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers.

 

Stoppen met roken?

Neem contact op met de Stoppen-met-Roken-polikliniek van Longziekten voor advies en begeleiding.Rolstoelen
Op diverse plekken in het ziekenhuis zijn rolstoelen beschikbaar. Gebruik is gratis. U heeft wel een munt van 1 euro of 20 eurocent nodig, of een muntje voor een winkelwagentje. Niet alle muntjes passen. U kunt altijd een muntje lenen bij de Informatiebalie in de Laan. Rolstoelen zijn beschikbaar op de volgende plaatsen:

 • In de parkeergarage, onderaan bij de roltrap en lift
 • Bij de ingang van het Fysiotherapie & Revalidatie-gebouw
 • Bij de parkeerplaats van het Centrum voor Spoedzorg
 • Bij de ingang van het Centrum voor SpoedzorgTaxi
In de Laan, op de eerste balie van de Informatiebalie staat een taxipoint. Hier kunt u een regiotaxi reserveren.Televisie
Bijna alle kamers beschikken over digitale televisie. U kunt deze televisie activeren met behulp van een eenvoudige sms-dienst, waarna u de tv voor een bepaalde periode kunt gebruiken.

 

Televisietarieven

Een gebouw met voorzieningen kost geld en dat geldt ook voor ziekenhuizen. Niet-medische voorzieningen zoals televisie worden niet betaald door zorgverzekeraars. Meander heeft ervoor gekozen de televisieservice uit te besteden aan een provider. Zij bieden deze dienst kostendekkend aan. Het betalingsverkeer verloopt ook via hen. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers. Teletekst maakt geen onderdeel uit van het televisie-aanbod.

 

De tarieven voor televisie zijn:

 • één dag: € 4,25
 • drie dagen: € 4,25 per dag
 • zeven dagen: € 3,75 per dag
 • na zeven aaneengesloten dagen: € 2,25 per dag
  Let op: dit geldt alleen als u voor zeven dagen kiest en daarna verlengt. Als u twee keer voor drie dagen kiest en daarna wilt verlengen met één dag of drie dagen, dan geldt het lagere tarief niet.

 

Wordt u opnieuw opgenomen, dan gaan de starttarieven weer in.

 


Thuiszorgwinkel Vegro, Expertisecentrum Hulpmiddelen 

Logo Vegro

 


 

 


Voorzieningen patiëntenkamers

In de opnamegids vindt u informatie over voorzieningen op de patiëntenkamers.
 

Wait-app: gratis toegang tot tijdschriften en (luister)boeken

Met de Wait-app krijgt u binnen het ziekenhuis gratis toegang tot meer dan 500 tijdschriften, boeken en luisterboeken. Ideaal voor als u even moet wachten op de polikliniek of als u bent opgenomen. U kunt de app gebruiken op uw eigen telefoon of tablet. Lees meer over hoe u deze app kunt installeren.


Winkels

Bekijk de website van de winkeliers van MeanderPlaza.


Ziekenhuisplanner
Om uw bezoek beter te spreiden, kunnen familie en vrienden gebruikmaken van de online agenda op www.komopbezoek.nl. Hierop is zichtbaar wie wanneer op ziekenbezoek gaat en bezoek kan ingepland worden. Deze service is gratis.