Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Parkeren

Parkeren auto en motoren

U kunt tegen betaling parkeren in de parkeergarage onder het ziekenhuis. Deze parkeergarage is bestemd voor patiënten, bezoekers en huisartsen. De ingang van de parkeergarage is via de toegangsweg vanaf de Maatweg te bereiken. Als u de borden ‘Parkeren Meander’ vanaf de Maatweg volgt, komt u uit in de parkeergarage. U kunt uitrijden met automatische kentekenregistratie. Vanuit de parkeergarage kunt u met de (rol)trap of lift naar boven. U komt dan direct uit de Laan, tegenover de Informatiebalie.

 

Bekijk de parkeergarage in Google Streetview

 

Parkeren Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost

Onderaan de lift naar de Spoedzorg zijn parkeerplaatsen waar u uw auto maximaal 30 minuten kunt parkeren (blauwe zone). Daarna kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage en via de Oranjerie teruglopen naar de Spoedeisende Hulp of Huisartsenpost. Heeft u hierbij hulp nodig, geef dit dan aan bij de balie.

 

Parkeren Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde
Komt u voor Fysiotherapie of Revalidatie, dan kunt u dichtbij de ingang van Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde parkeren. Volg op het terrein de borden naar Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde.

 

Tarieven
Betaald parkeren op het terrein en parkeergarage van 08.00 - 21.00 uur. Buiten deze tijden is parkeren gratis.

 

 • Vrij uitrijden binnen 20 minuten
 • Per 14 minuten: € 0,50
 • Max. dagtarief: € 8,50
 • Verloren kaart: € 8,50
 • Dagkaart (meerdere keren in- en uitrijden): € 8,50
 • Weekkaart: € 17,00
 • Maandkaart: € 41,50
   

De dag-, week-, en maandkaarten kunt u aanschaffen in de betaalautomaat.

 

Dagkaart
Een dagkaart is 24 uur geldig. U kunt meerdere keren in- en uitrijden met een dagkaart en hoeft geen ticket meer te trekken bij binnenkomst in de parkeergarage.

 

Weekkaart
Moet u in één week meer dan twee dagen in Meander zijn (hele dag of een groot deel daarvan), dan kunt u een voordelige weekkaart aanschaffen.

 

Maandkaart
Moet u in één maand langer dan 2 weken in Meander zijn, dan kunt u een voordelige maandkaart aanschaffen.

 

Betalen

U kunt op de volgende manieren betalen:

 1. Met uw smartphone, via de QR-code op het parkeerkaartje;
 2. Bij één van de betaalautomaten in de Laan (tegenover de Informatiebalie), bij de Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde. En in de bezoekersgarage.
 3. Met uw bankpas bij het uitrijden.

 

Invalidenparkeerplaatsen
Heeft u een geldige gehandicaptenparkeerkaart, dan kunt u in de parkeergarage gebruik maken van de parkeerplaatsen dichtbij de ingang naar boven.

 

Rolstoelen
Bij de ingang naar boven zijn rolstoelen beschikbaar. Gebruik hiervoor een munt van 20 eurocent of van 1 euro.

 

Halen en brengen
In de parkeergarage is een Kiss & Ride zone ingericht bij de ingang naar boven. Volg de bord K&R in de garage. U kunt hier kort stilstaan om passagiers te laten in- en uitstappen. U heeft 20 minuten tijd om weer vrij uit te rijden. Gebruik hierover het parkeerticket dat u bij inrijden heeft ontvangen.

 

Taxi en aangepast rolstoelvervoer
Bij de ingang naar boven zijn parkeerplaatsen voor taxi’s en aangepast rolstoelvervoer. Binnen bij de ingang naar boven zijn zitplaatsen waar u even kunt wachten op uw vervoer.

 

Vergoeding
Sommige zorgverzekeraars vergoeden uw vervoers- of taxikosten naar het ziekenhuis. Informeer bij u verzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.

 

Parkeren (brom)fiets of scooter
Uw (brom)fiets of scooter parkeert u aan de voorkant van het ziekenhuis. Aan weerszijden van de loopbrug vindt u de fietsen- en brommerstalling.

 

Elektrische auto’s
Er zijn nog geen oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

 

Op parkeren op het terrein van Meander zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.


Om de kosten van de parkeervoorzieningen te bekostigen, is een parkeerbijdrage noodzakelijk. Dat geldt voor iedereen die gebruik maakt van de parkeervoorzieningen van Meander. Ook medewerkers betalen een parkeerbijdrage voor het gebruik van de personeelsgarage elders op het terrein.

 

In de wintermaanden kan het tijdens bezoektijden druk zijn in de parkeergarage. Meander is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Voor de hoofdingang is een bushalte.