Cursus LSVT BIG in Meander voor behandeling Parkinsonpatiënten

DE CURSUS LSVT BIG IS VERSCHOVEN NAAR 30 EN 31 OKTOBER 2020 I.V.M. DE CORONAMAATREGELEN. Als u zich al heeft ingeschreven voor de cursus bij Meander Medisch Centrum in Amersfoort van 12 en 13 juni 2020, ontvangt u binnenkort bericht via LSVT Global over de nieuwe datum. Deze scholing wordt voor de eerste keer en exclusief voor Nederland aangeboden.

Meander zet grote stappen in Parkinsonrevalidatie

Een korte intensieve training voor patiënten met Parkinson leidt al na vier weken tot aantoonbare vooruitgang van motorisch functioneren. Dat blijkt uit onderzoek van Meander Medisch Centrum dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde. Het onderzoek beschrijft de effecten van de zogeheten Lee Silverman Voice Treatment BIG (LSVT-BIG). Deze therapie richt zich niet op het genezen van de ziekte, maar op de mogelijkheden van functioneel herstel van de versnelde veroudering die bij de ziekte van Parkinson optreedt.

Samenwerkingsovereenkomst eerstelijns fysiotherapeuten en Stroke Service Eemland

Om de zorg voor patiënten met een beroerte in de regio Eemland zo goed mogelijk te organiseren, werken Meander Medisch Centrum, revalidatiecentra, verpleeghuizen samen in de Stroke Service Eemland. Op 26 maart is een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Meander Medisch Centrum en fysiotherapiepraktijken in de 1e lijn die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met een beroerte (CVA).

Samenwerking Meander en eerstelijns oncologie fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten van de revalidatiegeneeskunde en oncologieverpleegkundigen van Meander Medisch Centrum gaan nauw samenwerken met eerstelijns fysiotherapeuten in de regio Eemland. Doel: de kwaliteit van de revalidatiezorg van oncologische patiënten verbeteren en efficiënt gebruikmaken van elkaars expertise, scholing en ervaring.

ALS-team in Meander onmisbaar

Op 18 juni is het Wereld ALS dag. Op die dag staan we stil bij deze ziekte, waar jaarlijks 400-500 mensen in Nederland door worden getroffen. Bij de revalidatiegeneeskunde in Meander Medisch Centrum zijn gemiddeld zo’n 20 mensen met ALS in behandeling. Dat lijkt niet veel, maar voor zo’n zeldzame ziekte is het toch een groot aantal.