Gebruik BSN

Wat kunt u doen om de samenwerking met Meander soepel te laten verlopen?

 

Etiketten op diagnostiek- en verwijsformulieren
Indien u een etiket met NAW-gegevens en het BSN kunt printen, dan geven wij de voorkeur aan geprinte etiketten boven handgeschreven informatie op diagnostiek- en verwijsformulieren. Wilt u deze etiketten binnen de ruimte voor de NAW-gegevens plakken.

 

Insturen materialen
Indien er geen BSN is vermeld bij het insturen van materialen en de patiënt is niet bekend in Meander, dan geeft dat voor ons en voor u extra werk. Let u er op om bij  aanvragen altijd een BSN te vermelden, vooral in bovengenoemde gevallen.

 

Patiënten verwijzen
Wilt u bij verwijzing naar Meander patiënten vragen hun identiteits- en verzekeringsbewijs mee te nemen naar het ziekenhuis.

 

Wat doet Meander?
Medewerkers aan de recepties, maar ook aan balies controleren de patiëntgegevens van iedere patiënt. Ook als u dit al heeft gedaan. Wij moeten er namelijk zeker van zijn dat degene die voor ons staat ook daadwerkelijk de patiënt is die bij de gegevens hoort. Wij controleren dan ook het BSN van de patiënt in ons ziekenhuisadministratiesysteem, alsmede de identiteits- en verzekeringsgegevens.