Vrolijke junglewereld geeft kinderen afleiding voorafgaand aan operatie

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Meander Medisch Centrum probeert in het operatiekamercomplex spanning weg te nemen door het creëren van een kindvriendelijke omgeving. Dus geen witte muren, kille gangen en een steriele omgeving, maar voortaan een vrolijke virtuele junglewereld, vol muziek, bewegende beelden en minigames, waar jonge patiënten positief worden afgeleid.

Dakterras kinderafdeling Meander aangekleed met kindertekeningen

Op het dakterras van de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum zijn bijzondere doeken opgehangen. De doeken zijn gemaakt door kinderen van basisschool De Biezen in Hoogland. Zij hadden tijdens de Hooglandse Wintersferen de wens geuit om iets leuks te verzinnen voor de zieke kinderen. Samen met de Vrienden van Meander werd gekozen voor een metamorfose van het dakterras.

Vrienden van Meander krijgt ruim 5000 euro van dankbare vader

Marcel Kuijer, de vader van de in Meander Medisch Centrum geboren tweeling Djaz en Diaz, kwam op woensdag 25 april langs met een cheque van ruim 5000 euro. Dit mooie bedrag is de totale opbrengst van zijn boek Tour de Petit Enfant, dat hij in november 2017 in eigen beheer uitgaf. Het volledige bedrag komt ten goede aan de Vrienden van Meander.

Nieuwe gedichtenbundel bij geboorte Meanderbaby

Deze week is de nieuwe Meander gedichtenbundel ‘Vaar je mee’ verschenen. Het boekje bevat gedichten die te lezen zijn op de ziekenhuismuren van de kinderafdeling. Alle baby’s die in Meander Medisch Centrum worden geboren, krijgen het mee naar huis als aandenken. De illustraties in het boekje zijn gemaakt door Marit Törnqvist.

Robot Charlie en app helpen kinderen met diabetes

Kinderdiabetes is een ingewikkelde chronische ziekte. Het is moeilijk voor kinderen om hier goed mee om te gaan. Daarom doet Meander Medisch Centrum mee aan Europees onderzoek naar gebruik van een robot met app om ze hier bij te helpen.