Unieke operatietechniek middenrif

Meander heeft sinds de komst van chirurg Pim Welvaart in 2017 een topklinisch centrum voor middenrifproblematiek. Vanuit heel Nederland, maar ook vanuit het buitenland, weten specialisten en patiënten de weg te vinden naar het Diafragma Chirurgisch Centrum. Dr. Welvaart heeft zich naast de longchirurgie gespecialiseerd in het middenrif en past als enige in Nederland een operatietechniek toe waarbij een verlamd middenrif vanuit de buik verholpen wordt.

Polikliniek Chirurgie gestart met online afspraken

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Chirurgie kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken.

Meander neemt nieuwe operatierobot in gebruik

Chirurg Ivo Broeders en operatieassistent Perla Doornbos namen afgelopen week samen met hun operatieteam de nieuwe Da Vinci robot in gebruik tijdens een maagoperatie. Chirurgen kunnen dankzij de operatierobot bepaalde aandoeningen zeer nauwkeurig opereren.

Roze lintje 2018 voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Meander Medisch Centrum Meander Medisch Centrum heeft ook in 2018 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij beloond met het roze lintje.

Manometrie geeft impuls aan onderzoek naar brandend maagzuur

Voor functieonderzoek bij reflux- of bekkenbodemklachten kunnen patiënten nu terecht in Meander Medisch Centrum. Dankzij de komst van nieuwe apparatuur is het mogelijk om geavanceerd onderzoek te doen van de werking van de slokdarm en de endeldarm, de zogeheten manometrie. Daarnaast kunnen er zuurmetingen gedaan worden, om de mate van blootstelling van de slokdarm aan maagzuur heel nauwkeurig vast te leggen. De aanschaf sluit aan bij de ambitie van Meander om alle zorg bij refluxziekte, middenrifbreuken en endeldarmverzakking in eigen huis aan te bieden.